Kameel


Kameel - afb webiste

Camelus bactrianus

Wilde kamelen leven in de woestijnen van China en Mongolië. Hun lichaam  is
goed bestand tegen extreme warmte en droogte. Kamelen zweten niet snel en
plassen nauwelijks. Daardoor kunnen ze twee weken zonder water. De bulten op
de kamelenrug bevatten geen water, maar een vetvoorraad. In de woestijn is immers
ook weinig voedsel. Kamelen eten vooral gras, blad en twijgen van doornige
en droge planten. In hun oorspronkelijk leefgebied zijn kamelen sterk bedreigd. Doordat wilde kamelen illegaal uit het wild worden gevangen en worden gekruist met gedomesticeerde kamelen staat de wilde kameel sterk onder druk.

Vanuit het Gaia Nature Fund steunt GaiaZOO de wilde kameel, lees meer over het project!
 

 

Wist je dat...

  • wilde kamelen in de woestijnen van China en Mongolië leven?

Verspreidingsgebied

kameel

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO