Toegankelijkheid
voor mindervaliden

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

GaiaZOO wil al haar bezoekers een onvergetelijke en veilige dierentuinbeleving bieden. We streven er dan ook naar om de ZOO voor iedereen toegankelijk te maken. Wist je bijvoorbeeld dat er een speciaal mindervalidentarief geldt? En dat een begeleider gratis met je mee naar binnen mag? Bekijk hier alle praktische informatie voor bezoekers met een beperking, voorafgaand aan je komst naar GaiaZOO.

Bezoekers met een beperking

Zuid-Limburgs heuvellandschap

GaiaZOO ligt midden in een heuvelachtig landschap. Sommige paden kunnen een uitdaging zijn voor mensen die minder mobiel of rolstoelbehoevend zijn.

Heb je een specifieke vraag over je bezoek aan GaiaZOO en kun je het antwoord niet vinden? Neem dan contact met ons op.

korenwolf met volle wangzakken GaiaZOO

Rolstoel huren

Bij onze bezoekersservice op het kassaplein is er een beperkt aantal rolstoelen te huur. Deze kunnen kosteloos gebruikt worden. Het vooraf reserveren van een rolstoel is helaas niet mogelijk.

Bij een groepsbezoek aan GaiaZOO via een zorginstelling, gelden er afwijkende tarieven.

siezel op zandvlakte in GaiaZOO

Assistentiehonden

Het is toegestaan om met je assistentiehond het park te betreden, met uitzondering van de volgende gebieden: het Doodshoofdapen | Bos en de diverse vogelvolières.

Je kunt je voor toegang tot het park met assistentiehond melden bij de bezoekersservice van GaiaZOO en hier een officieel document voor assistentiehonden tonen.

NB: overige (huis)dieren zijn niet toegestaan in GaiaZOO. Bij het achterlaten van (huis)dieren in de auto, zal de politie worden geïnformeerd.

Voor groepsbezoeken vanuit een zorginstelling, hanteert GaiaZOO speciale tarieven

mindervaliden hulphond

Parkeren voor mindervaliden

Voor bezoekers met een beperking zijn op de voorste rijen van het parkeerterrein speciale parkeerplaatsen gereserveerd. Deze bevinden zich in rij A. Ben je in het bezit van een Europese Gehandicapten-parkeerkaart? Dan mag je hiervan gebruikmaken. Je hebt wel een regulier parkeerticket nodig.

Openbaar vervoer
GaiaZOO is bereikbaar middels het Openbaar Vervoer. Een reisadvies van deur tot deur is samen te stellen via www.9292.nl. Voor actuele vertrek- en aankomsttijdens van de trein richting Heerlen kun je terecht op www.NS.nl.

De dichtstbijzijnde bushalte is genaamd ‘GaiaZOO’. Deze bushalte is gelegen direct tegenover de ingang van GaiaZOO. Let op: je moet een fietspad oversteken om de ZOO te betreden.

Europese lynx krabbend aan boom in GaiaZOO

Kom je vandaag naar GaiaZOO?