Bouwdagboek

GaiaZOO blijft bouwen

GaiaZOO in ontwikkeling
Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Welkom terug, boshond!

Midden in het groene en waterrijke hart van Rainforest hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan een prachtig nieuw gebied. Onder het toeziend oog van tapirs en slingerapen kun je door dit gebied lopen. Een holle weg voert je richting een prachtige houten vlonder die als een slang kronkelt door het water. Onlangs is in het vernieuwde Rainforest Amazonia een koppel boshonden geïntroduceerd. Zij maken inmiddels dankbaar gebruik van het uitgestrekte bosgebied, maar ook van het water!

boshond in het gras in GaiaZOO

Komst van zwarte brulapen en manteltamarins

Het vernieuwde vlonderpad in Rainforest is onderdeel van een ‘lus’ die je voert langs heel bijzondere en bedreigde dieren die leven in de regenwouden van Afrika en Zuid-Amerika en komt voorbij de binnenverblijven van de boshonden, maar ook van de zwarte brulapen en de manteltamarins. Voor de gebouwen hebben we gekozen voor stoere architectuur van kubussen uit Cortènstaal.

In het voorjaar van 2024 – wanneer de temperaturen het toelaten – zullen de zwarte brulapen en de manteltamarins definitief hun intrek nemen in het gebied.

Komst van zwarte brulapen en manteltamarins
boshond in het gras in GaiaZOO

Bongo-verblijf wordt aangepast

Na de houten vlonder van Rainforest, vervolg je in de loop van 2024 je weg langs de nieuwe binnenverblijven voor bongo’s en dwergnijlpaarden. Deze tropische dieren blijven in de koude Nederlandse winters liever binnen. Vrijwel elke winter wordt er in GaiaZOO een dwergnijlpaard geboren, en door de tijd van het jaar waren deze jongen bijna nooit te zien. Maar met de komst van de nieuwe stallen verandert dat!

De bergbongo is vorig jaar tijdelijk uit onze diercollectie verdwenen, vanwege deze aanpassingen aan het bongo-verblijf. Wanneer de binnenstallen en het buitenperk helemaal klaar zijn, zal de bongo uiteindelijk weer te zien zijn in GaiaZOO.

Bongo-verblijf wordt aangepast

Nieuw hoogtepunt: het Acacia | Terras

Vanaf de stallen van de dwergnijlpaarden, kom je straks uit bij een gloednieuw terras, dat nu nog in aanbouw is: het Acacia | Terras. Hier eindigt de Rainforest-route. Dit terras zal grenzen aan het water, waar later dit jaar onze dwergnijlpaarden weer zullen zwemmen.

In plaats van een inkijk onder water, kun je straks boven het water gebruik maken van dit terras met prachtig uitzicht op zowel de dwergnijlpaarden als de speeltuin voor de kinderen. Grote kans dat dit misschien wel het populairste terras van GaiaZOO gaat worden!

Nieuw hoogtepunt: het Acacia | Terras

Welkom (terug)!

Deze dieren verwelkomen we óók in 2024…

De immense Limburg | Volière verrijst op het EntreePlein

Ook de Europese oehoe, die momenteel achter de schermen verblijft, maakt zijn herintreden in 2024. Speciaal voor de oehoe, de raaf en de zwarte ooievaar is er in de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe volière op het EntreePlein. Dat zorgt ervoor dat je al dieren ontmoet voordat je een entreekaartje hebt gekocht.

De ‘puntjes op de i’ moeten nog worden gezet voordat de vogels hun intrek kunnen nemen, dus houd vooral onze kanalen in de gaten!

De immense Limburg | Volière verrijst op het EntreePlein

Nieuw in 2024: GaiaDienstenCentrum

De afgelopen 20 jaar heeft GaiaZOO veel geïnvesteerd in (nieuwe) dierverblijven. Hoewel de goede zorg voor al die bijzondere dieren natuurlijk onze hoogste prioriteit heeft, is het nu ook tijd om aandacht te besteden aan de huisvesting van al die medewerkers die onze prachtige ZOO dagelijks maken tot wat het is. Er wordt daarom op dit moment gebouwd aan een nieuw GaiaDienstenCentrum en later aan een nieuw kantoor, liggend aan de Anstelvallei.

Nieuw in 2024: GaiaDienstenCentrum

Bouwnieuws uit 2023

Meer bouwnieuws uit voorgaande jaren

Kom jij vandaag ook naar GaiaZOO?