Bouwdagboek

GaiaZOO blijft bouwen

GaiaZOO in ontwikkeling
Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

BouwUpdate deel 2

Nieuwe binnenverblijven bongo’s en dwergnijlpaarden

In het tweede deel van de bouwupdate vertelt Jaap meer over de route langs de nieuwe binnenverblijven van de dwergnijlpaarden en de bongo’s. Deze route komt straks uit op het Acacia-terras, waar op dit moment gewerkt wordt aan een prachtig verhoogd zitgedeelte.

BouwUpdate deel 2

BouwUpdate deel 1

Hoe staat het ervoor in Rainforest?

Operationeel manager Jaap vertelt je in een tweedelige bouwupdate meer over de plekken in GaiaZOO waar gewerkt wordt. Ontdek meer over de nieuwe verblijven voor de zwarte brulapen en manteltamarins, het bongo-perk dat in gereedheid wordt gebracht voor de terugkeer van de bongo, en de dikdiks die de bongo zullen gaan vergezellen in dit grote verblijf. Kijk je mee?

Bouwupdate 1 Rainforest

Welkom terug, boshond!

Midden in het groene en waterrijke hart van Rainforest hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan een prachtig nieuw gebied. Onder het toeziend oog van tapirs en slingerapen kun je door dit gebied lopen. Een holle weg voert je richting een prachtige houten vlonder die als een slang kronkelt door het water. Onlangs is in het vernieuwde Rainforest Amazonia een koppel boshonden geïntroduceerd. Zij maken inmiddels dankbaar gebruik van het uitgestrekte bosgebied, maar ook van het water!

boshond in het gras in GaiaZOO

Komst van zwarte brulapen en manteltamarins

Het vernieuwde vlonderpad in Rainforest is onderdeel van een ‘lus’ die je voert langs heel bijzondere en bedreigde dieren die leven in de regenwouden van Afrika en Zuid-Amerika en komt voorbij de binnenverblijven van de boshonden, maar ook van de zwarte brulapen en de manteltamarins. Voor de gebouwen hebben we gekozen voor stoere architectuur van kubussen uit Cortènstaal.

In de loop van 2024 – wanneer de temperaturen het toelaten – zullen de zwarte brulapen en de manteltamarins definitief hun intrek nemen in het gebied.

Komst van zwarte brulapen en manteltamarins
boshond in het gras in GaiaZOO

Bongo-verblijf wordt aangepast

Na de houten vlonder van Rainforest, vervolg je in de loop van 2024 je weg langs de nieuwe binnenverblijven voor bongo’s en dwergnijlpaarden. Deze tropische dieren blijven in de koude Nederlandse winters liever binnen. Vrijwel elke winter wordt er in GaiaZOO een dwergnijlpaard geboren, en door de tijd van het jaar waren deze jongen bijna nooit te zien. Maar met de komst van de nieuwe stallen verandert dat!

De bergbongo is vorig jaar tijdelijk uit onze diercollectie verdwenen, vanwege deze aanpassingen aan het bongo-verblijf. Wanneer de binnenstallen en het buitenperk helemaal klaar zijn, zal de bongo uiteindelijk weer te zien zijn in GaiaZOO.

Bongo-verblijf wordt aangepast

Welkom (terug)!

Deze dieren verwelkomen we óók in 2024…

Limburg | Volière op het EntreePlein

Ook de Europese oehoe, die momenteel achter de schermen verblijft, maakt zijn herintreden in 2024. Speciaal voor de oehoe, de raaf en de zwarte ooievaar is er in de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe volière op het EntreePlein. Dat zorgt ervoor dat je al dieren ontmoet voordat je een entreekaartje hebt gekocht.

Diverse vogels hebben reeds hun intrek kunnen nemen, dus ga vooral een kijkje nemen!

Limburg | Volière op het EntreePlein

Nieuw in 2024: GaiaDienstenCentrum

De afgelopen 20 jaar heeft GaiaZOO veel geïnvesteerd in (nieuwe) dierverblijven. Hoewel de goede zorg voor al die bijzondere dieren natuurlijk onze hoogste prioriteit heeft, is het nu ook tijd om aandacht te besteden aan de huisvesting van al die medewerkers die onze prachtige ZOO dagelijks maken tot wat het is. Er wordt daarom op dit moment gebouwd aan een nieuw GaiaDienstenCentrum en later aan een nieuw kantoor, liggend aan de Anstelvallei.

Nieuw in 2024: GaiaDienstenCentrum

Bouwnieuws uit 2023

Meer bouwnieuws uit voorgaande jaren

Kom je vandaag naar GaiaZOO?