Bouwdagboek

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

GaiaZOO is een spannend, modern park dat ontworpen en aangelegd is volgens de nieuwste inzichten, met ruime, natuurlijke verblijven voor de dieren. We bestaan sinds 2005 en hebben beslist niet stil gezeten! Bekijk hieronder het BouwDagBoek met alle grote ontwikkelingen die het park heeft doorgemaakt.

Wij bouwen verder

Midden in het hart van GaiaZOO

Limburg | Volière

Met de realisatie van de nieuwe entree is het oude kassagebouw overbodig geworden. In dezelfde stijl als de Toren van Gaia, gaan we op deze locatie komend voorjaar een Limburg | Volière (her)bouwen, die zich voorheen in de WolvenVallei bevond. Wellicht herinner je je nog de hevige sneeuwval begin 2021, waartegen dit verblijf niet bestand bleek. Vóórdat bezoekers dus straks het park inlopen, kan er al genoten worden van oehoe’s, raven en zwarte ooievaars in een prachtig verblijf met veel bomen, hoogteverschillen en waterpartijen. Tussen deze volière en het nieuwe entreegebouw komt ook nog een aangenaam parkje, waar je onder schaduwbomen kunt zitten om even rustig van de omgeving te genieten.

Limburg | Volière

Toren van Gaia

Misschien heb jij het al gezien: bij de entree van GaiaZOO staat een heel bijzondere toren: de Toren van Gaia! Boven op de toren heb je uitzicht over de contouren van Kerkrade en zijn markante herkenningspunten. De Toren van Gaia is een project van GaiaZOO i.s.m. gemeente Kerkrade.

Meer bouwnieuws

Kom jij vandaag ook naar GaiaZOO?