Ontdek meer
over GaiaZOO

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Visie en Missie

Visie:
Door te wijzen op de schoonheid, maar ook de kwetsbaarheid van de natuur, willen we bewustheid creëren en mensen overtuigen van de noodzaak van natuurbehoud, zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van al het moois dat onze aarde te bieden heeft.

Missie:
In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is. Ons doel is om in alle opzichten te streven naar een perfecte dierentuin en hiermee liefde en respect voor de natuur op te roepen en bezoekers te inspireren tot het beschermen van onze aarde. Met oog voor detail creëren wij in het Zuid-Limburgse heuvellandschap een prachtig aangelegd park met natuurlijke en ruime verblijven waarin dieren soorteigen gedrag kunnen vertonen. Wij bieden onze gasten een bijzondere beleving dankzij een duurzame bedrijfsvoering, optimale kwaliteit en service.
ZOO is Gaia!

GaiaZOO & Gaia Nature Fund

Het Gaia Nature Fund is de natuurbeschermingsstichting van GaiaZOO. Elk jaar levert het GNF financiële bijdragen aan diverse projecten voor bedreigde diersoorten uit de vier leefgebieden van GaiaZOO (Limburg, Taiga, Savanna, Rainforest). Het jaar 2023 staat bijvoorbeeld helemaal in het teken van het beschermen van de berberapen in Marokko. Hier worden door het jaar heen verschillende inzamelingsacties voor opgezet. Ontdek hier hoe ook jij een steentje kunt bijdragen!

Gaia Nature Fund

GaiaDOET!

Het waarom, wat en hoe van GaiaZOO voor dier en natuur

We nemen je graag mee in ons verhaal en laten je zien wat GaiaDOET! om ervoor te zorgen dat we in de toekomst kunnen blijven ervaren hoe bijzondere onze aarde is. Lees meer over de Rode Lijst van IUCN, onderzoek, educatie en nog meer!

GaiaDOET!

Duurzaamheid

GaiaZOO gelooft dat we afhankelijk zijn van de natuurlijke hulpbronnen van planeet Aarde. We zien het als onze taak om deze te behouden voor alle levende wezens nu en voor toekomstige generaties. We voeren duurzaamheid waar mogelijk door in onze eigen bedrijfsvoering. Maar we willen ook het goede voorbeeld geven aan onze gasten. Bewustwording over de rol die onze bezoekers zelf spelen en hen inspireren om ook in hun eigen leven duurzame stappen te zetten zijn hierbij ons doel.

Onze groene missie luidt dan ook:
Door unieke ervaringen en ontmoetingen met dier en natuur te faciliteren, kan bij onze gasten liefde en respect voor de natuur groeien. We laten zien wat wij zelf doen voor duurzaamheid en natuurbehoud. Op deze manier inspireren we onze bezoekers om de natuur te behouden en beschermen.

Duurzaamheid

Lokale natuur

GaiaZOO gelooft dat alle dieren een onmisbare rol hebben in de natuur. Ook in onze eigen Limburgse ‘achtertuin’! Biodiversiteit is belangrijk voor een gezonde natuur. Daarom helpen we bedreigde Limburgse diersoorten zoals de eikelmuis en korenwolf. Via fokprojecten brengen we ze samen met natuurorganisaties en onderzoekers terug naar de natuur.

Ook in de ZOO helpen we de lokale natuur. We plaatsen nestkasten voor vogels, bouwen hotels voor insecten, bieden ruimte voor allerlei amfibieën en kleine zoogdieren en hebben enkele kleurrijke bloemenzeeën aangelegd. Dat is niet alleen een paradijs voor hommels, vlinders en vogels, maar ook voor ons!

Lokale natuur

Kom je vandaag naar GaiaZOO?