GaiaDOET!
In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is. De naam Gaia verwijst naar “Moeder aarde” uit de Griekse oudheid. Maar haar prachtige natuur is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. We moeten er met zijn allen zuinig op zijn. Als moderne dierentuin nemen wij ook onze verantwoordelijkheid om de natuur te behouden en beschermen.
We nemen je graag mee in ons verhaal en laten je zien wat GaiaDOET! om ervoor te zorgen dat we in de toekomst kunnen blijven ervaren hoe bijzondere onze aarde is!
Rode Lijst IUCN
Wanneer is een diersoort bedreigd en wie bepaalt dit eigenlijk? Als moderne dierentuin helpen wij mee om bedreigde diersoorten te behouden. Daarom vinden we het heel waardevol dat de wereldwijde organisatie IUCN in kaart brengt hoe ernstig- en om welke redenen elke soort bedreigd wordt.
Hoe dit precies werkt en hoe we bedreigde diersoorten kunnen helpen? Dat ontdek je hier!
Natuurbehoud
GaiaZOO gelooft dat wij een belangrijke rol hebben in het beschermen van kwetsbare natuur en bedreigde diersoorten. Daarom hebben we een eigen natuurbehoudstichting: het Gaia Nature Fund (GNF). Met hulp van vrijwilligers & onze bezoekers zamelen we geld in voor natuurbehoud. Via het GNF geven we financiële steun aan natuurorganisaties die zich inzetten voor bedreigde diersoorten uit de vier leefgebieden van GaiaZOO.
Welke projecten we steunen en waarom? Neem maar eens kijkje op www.GaiaNatureFund.nl!
Educatie
Dieren van dichtbij bewonderen in een natuurlijke omgeving opent het hart en maakt je nieuwsgierig. Vanuit deze verwondering willen we je in GaiaZOO heel graag meer leren over onze bijzondere aarde en haar biodiversiteit.
De interessante weetjes op (interactieve) borden, verhalen van vrijwilligers & dierverzorgers en de natuur zelf helpen daarbij. Door te ervaren en beleven raak je nog meer betrokken! Zo hopen we het zaadje van liefde en respect voor de natuur steeds verder te laten groeien. Want samen kunnen we ervoor zorgen dat de natuurlijke wereld behouden blijft!
Duurzaamheid
GaiaZOO gelooft in groen! Het spreekt dan ook voor zich dat we alleen groene stroom inkopen en ons gasverbruik zoveel mogelijk beperken. Net zo vanzelfsprekend gaan we bewust om met afval en wordt meer dan de helft daarvan hergebruikt of gerecycled. We beperken ons waterverbruik, bouwen waar mogelijk Natuur-Inclusief, gebruiken duurzame bouwmaterialen en proberen bestaande locaties verder te verduurzamen.