GaiaZOO & IVN

Maak jouw eigen Tuiny ZOO!

Ontdek meer
Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Gaia DOET, wat doe jij?

GaiaZOO gelooft dat alle dieren en planten een onmisbare rol hebben in de natuur. Ook in onze eigen Limburgse ‘achtertuin’! Daarom is er in de ZOO ruimte voor lokale natuur en vind je er inheemse bomen en struiken, ruime groenstroken, wilde bloemen, nestkasten en poelen en vijvers!

Samen met IVN (Instituut voor Natuureducatie) hebben we allerlei handige tips op een rijtje gezet zodat jij jouw tuin of balkon kunt omtoveren tot een Tuiny Zoo!

Het project ‘Tuiny ZOO’ is mede mogelijk gemaakt door Stadsregio Parkstad en de Provincie Limburg.

Natuurproducten Tuiny ZOO

Een tuin of balkon vergroenen lijkt een hele klus, maar alle kleine beetjes helpen! Tover jouw tuin of balkon om tot een (kleine) wilde tuin met ruimte voor dieren, ofwel: een Tuiny ZOO. De natuur is je dankbaar! Ontdek hier al onze natuurproducten van IVN, Vivara en de Moestuinman voor kleine of grote(re) tuin of balkon projecten. Of kies uit één van de natuurproducten in onze souvenirwinkel.

Natuurproducten Tuiny ZOO

Biologisch & lokaal

Biologische planten zijn vrij van gif en kunstmest. Ze voeden insecten in plaats van ze te schaden. Bij deze ondernemers uit regio Parkstad kun je terecht voor een diversiteit aan biologische bomen, struiken en andere planten. Zo kun je jouw tuin of balkon op een verantwoorde manier vergroenen!

Biologisch & lokaal

Ga op Tuin Safari

Wil jij weten welke dieren er in jouw Tuiny ZOO leven? Ga dan eens op tuin safari! Kijk onder een hoop bladeren of een steen, speur tussen de planten en ga op onderzoek uit. Er leven waarschijnlijk veel meer dieren in jouw Tuiny ZOO dan je denkt!

IVN heeft allerlei handige tools om deze wilde dieren te ontdekken. Met de handige app ObsIdentify kun je ze zelfs herkennen.

Ga op Tuin Safari

Tuiny ZOO Tour

Heb jij de Tuiny Zoo Tour al gelopen? Verspreid door de entreetuin en de ZOO staan infobordjes over 10 verschillende tuindieren. Ontdek waarom de egel jouw (nieuwe) favoriete tuinhulp is, wat de woelmuis zo anders maakt dan andere muizen én hoe je de kleine watersalamander op bezoek kunt krijgen in jouw tuin! Bij elke soort vind je ook praktische tips om jouw tuin voor dit dier geschikt te maken.

Tuiny ZOO Tour

Kom je vandaag naar GaiaZOO?