Braziliaanse Tapir


Tapir - afb website

Tapirus terrestris

De neus van de tapir lijkt wel wat op een olifantenslurfje. Deze is ook erg gevoelig, waardoor de tapir er twijgen mee kan oprapen en blaadjes mee kan  afplukken. Blad, vruchten, zaden en twijgen zijn het belangrijkste voedsel van de tapir. Omdat hij niet zo goed kauwt, poept hij veel zaden ergens anders weer uit. Daar kunnen ze uitgroeien tot nieuwe regenwoudplanten. De tapir leeft overigens altijd in de buurt van rivieren en poelen. Bij gevaar vlucht hij namelijk het water in. Ook om te badderen en in te poepen is water belangrijk voor de tapir! 

Bekijk hier de uitgebreide diereninformatie...

Weetjes

  • Tapirs zijn onevenhoevigen. Ze zijn familie van neushoorns, paarden en zebra’s
  • Tapirs hebben aan hun voorpoot vier en aan de achterpoot drie tenen
  • Tijdens het paarritueel maken tapirs een schril fluitend geluid
  • Jonge tapirs hebben een zwart-wit gestreepte vacht. Ze kunnen alleen bij de moeder drinken als deze ligt
  • De tapir is een van de meest primitieve grote zoogdieren die bestaat

Verspreidingsgebied

Tapir

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina
Tickets reserveer hier
widget-rainforest

EEP

EEP-logo-300x187

Deze diersoort wordt beschermd door het European Endangered Species Programme

 

Ontdek meer over het belang van fokprogramma’s >

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO