Witgezicht saki


GaiaZOO Dierentuin Witgezicht Saki

Pithecia pithecia

Saki’s eten vooral vruchten en zaden, maar ook insecten en kleine dieren. Met hun grote en sterke hoektanden kunnen saki’s zelfs de hardste noten kraken. De naam witgezicht saki is vooral toepasselijk voor het mannetje met zijn witte gezicht. Het vrouwtje heeft alleen een wit snorretje. De eerste weken van hun leven hebben saki’s dezelfde grijze vachtkleur als moeder. Zo valt het jong nauwelijks op tussen haar lange haren. De dikke vacht bedekt overigens maar een klein lichaam: witgezicht saki’s wegen amper twee kilo. Hun pluimstaart zorgt voor een goed evenwicht, waardoor saki’s grote sprongen van boom naar boom (tot 10 meter) kunnen maken!

Lees meer...

Weetjes

  • Witgezicht saki’s leven samen in kleine groepjes met meerdere mannetjes en vrouwtjes
  • Witgezicht saki’s zijn monogaam en vormen een paar voor het leven
  • Mannetje en vrouwtje zingen soms samen, om hun paarband te versterken en hun territorium af te bakenen

Verspreidingsgebied

Witgezichtsaki

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina
Tickets reserveer hier
widget-rainforest

EEP

EEP-logo-300x187

Deze diersoort wordt beschermd door het European Endangered Species Programme

 

Ontdek meer over het belang van fokprogramma’s >

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO