Dit is de Nederlandse Anique Kuizenga uit Groningen. Anique werkt aan het berberapensculptuur.

 

Achtergrond:
Anique is afgestuurd in 1999 in de richting Illustratie aan Minerva Kunst Academie te Groningen. Sindsdien is ze een fulltime carver in verscheidende materialen variërend van zand, ijs, sneeuw, styrofoam, pompoenen en ze heeft in het verleden zelfs het wereldrecord kaas-sculpturen gevestigd.

Daarnaast is ze ontwerper en artistiek leider voor het Nederlands ijsculpturenfestival en het ijssculpturenfestival tijdens de winteropening van het Duitse pretpark Europaparc.

In 2021 was ze jurylid van het SBS 6 programma De IJsmeesters.

 

Specialiteit:
Toen Anique hoorde over de zandsculpturen in GaiaZOO en dat ze er deel van uit mocht maken, was ze super blij aangezien het carven van dieren, naast mensen, haar voorkeur heeft.

 

Meest trots op:
Het meest trots is ze waarschijnlijk op het sculptuur dat ze een aantal jaren geleden heeft gemaakt ter ere van Diane Fossey. De opdracht was om een sculptuur te maken van een superheld. Anique koos voor Diane Fossey, die zich 20 jaar inzette voor de studie en conservatie van de gorilla’s in Rwanda. Diane probeerde de stroperij en het wildlife tourisme tegen te werken. Ze heeft veel voor het voorbestaan van de berggorilla betekend. Helaas moest ze het met haar eigen leven bekopen.

 

Wil je zien hoe Anique en de andere zandkunstenaars werken? Bezoek dan ZOO van ZAND in GaiaZOO!

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO