TAIGA

Dieren van het Hoge Noorden

Ontdek Taiga
Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

De Taiga vormt een ononderbroken gordel in het noordelijk halfrond en reikt van Noord-Amerika tot Europa en Azië. Het Hoge Noorden wordt gekenmerkt door uitgestrekte naaldbossen en een koud en droog klimaat, waar de lynx en het rendier zich op hun gemak voelen. Laat je meevoeren door dit glooiende, bosrijke gebied en bewonder de kamelen, berberapen, vale gieren, veelvraten en rode panda’s die je op je reis tegenkomt.

Diverse dieren die leven in gebied Taiga

Hint: Ververs deze pagina eens, om meer dieren van het gebied Taiga te kunnen zien! Of bekijk het volledige overzicht met alle dieren in GaiaZOO op alfabetische volgorde.

Zin in koffie, ijsje of wafel?

Neem lekker plaats aan één van de vele picknickbanken onder het genot van een kopje heerlijke koffie of een verfrissend ijsje van Sequoia. Je komt dit horecapunt als eerste tegen na binnenkomst in de ZOO.

Bekijk het dagprogramma voor de actuele openingstijden van al onze horecapunten.

Kinderen die een ijsje eten

Spelen bij de WaterSpeelplaats

Naast Sequoia bevindt zich de WaterSpeelplaats. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen kinderen zich hier bij goed weer goed vermaken door lekker te spetteren met water. Deze speeltuin is uitermate geschikt voor de wat jongere kinderen en voor een bezoekje op warme, zomerse dagen.

spelen bij de WaterSpeelplaats in Taiga GaiaZOO

Taiga | Volière

Begin 2021 heeft enorme sneeuwval ertoe geleid dat de Taiga | Volière onherstelbaar is beschadigd. Er werd met het bouwteam hard gewerkt aan de wederopbouw van de volière en deze is nu mooier dan ooit!

In de Taiga | Volière vinden we veel vogels van het noordelijk halfrond. Geniet van de indrukwekkende waterpartijen en neem zéker eens een kijkje vanuit de shelter!

Taiga | Volière

Nieuws uit Taiga

Bekijk ook de andere gebieden van GaiaZOO