De gorilla’s wachten…op oude telefoontjes!

In mobiele telefoons zit de stof coltan. Deze stof komt uit de bodem van Centraal Afrika; precies daar waar gorilla’s leven. Omdat veel mensen steeds vaker een nieuw mobieltje nemen, is er meer coltan uit Afrika nodig. Daardoor verdwijnt het leefgebied van de gorilla…


topkaart inzamelbox mobieltjes GaiaZOO 2015 (39x19cm)

Help mee!
Oude mobieltjes kunnen worden gerecycled. Zo is er minder coltan uit Afrika nodig en blijft het thuis van de gorilla’s behouden. Heeft u thuis of op het werk nog lege cartridges of oude mobiele telefoons liggen? Gooi deze niet weg, maar lever ze in! GaiaZOO werkt hiervoor samen met recyclebedrijf Eeko®. Voor elk oud mobieltje dat gerecycled kan worden, ontvangt de natuurbehoudstichting van GaiaZOO een klein bedrag. Ook lege cartridges zijn geld waard. En dat geld gaat voor 100% naar een project in Afrika om de gorilla’s te beschermen (hiernaast lees je meer hierover)! Bovendien is inzamelen goed voor het milieu.

Klik op één van de buttons hiernaast als u bedrijfsmatig of als particulier wilt inzamelen voor de gorilla’s en GaiaZOO. Natuurlijk kun je ook met je school of scoutingclub inzamelen. GaiaZOO kan hier een programma op maat voor maken. Neem gerust contact met ons op!

Deel deze pagina
Koop tickets... ...Met vroegboekkorting!

De gorilla’s wachten op uw telefoontje!

Rangers Dzanga-Sangha park CAR

Wilt u weten waarom het zo belangrijk is om oude mobieltjes in te zamelen?

Lees verder... >

Als bedrijf inzamelen

topkaart inzamelbox mobieltjes GaiaZOO 2015 (39x19cm)

Wilt u met uw bedrijf mobiele telefoons en cartridges inzamelen?

Lees verder... >

Als particulier inzamelen

Frank Princee - gorilla met jong (29-9-10)

Heeft u nog lege cartridges of oude mobiele telefoons thuis liggen? En wilt u deze doneren aan GaiaZOO?

Lees verder >

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO