CAROLINA EEND

Aix sponsa  

ALLES OVER DE CAROLINA EEND
Vandaag geopend: 10:00 – 17:00 uur

Hoog in de boom

Carolina eenden zitten niet alleen graag hoog in bomen, ze bouwen er ook hun nest. Hiervoor kiezen ze bij voorkeur een holte in een oude boom of een nestkast. Meestal bevindt het nest zich zo’n 15 meter boven de grond! Als de kuikens uit het ei kruipen verlaten ze na 1 dag het nest. Ze springen zo vanuit de boom naar beneden en gaan met hun moeder richting de veiligheid van het water.

Eigenschappen van de carolina eend

Icoon Taiga - Wit
Gebied
Rainforest
Icoon Habitat - Wit
Leefgebied
Kleine wateren
Status
Niet bedreigd
Icoon Levensduur - Wit
Leeftijd
3-5 jaar
Icoon Voedsel - Wit
Voedsel
Herbivoor
Icoon Gewicht - Wit
Gewicht
540-680 gr
Icoon Grootte - Wit
Grootte
43-51 cm
Icoon Broedtijd draagtijd vogels - Wit
Broedtijd
30 dagen
Icoon Aantal jongen zoogdieren - Wit
Aantal eieren
9-15 eieren
Icoon Leefwijze - Wit
Leefwijze
Kleine groep
Icoon Familie - Wit
Familie
Eend -achtigen

Leefgebied

Carolina eenden leven in rustige en ondiepe wateren of meren die zijn omgeven door bos. Ze zitten graag hoog in bomen.  

Leefgebied

Schutkleur?

Bij een schutkleur verwacht je meestal bruine of andere donkere kleuren. Maar de opvallende kleuren van het mannetje Carolina eend vormen ook juist een soort schutkleur. Door lichtvlekken op het glinsterende water wordt zijn silhouet gebroken en valt hij een stuk minder op.  

Schutkleur?

Kom een kijkje nemen bij onze carolina eend