ZOO mooi is GaiaZOO in de herfst!

Datum: 10 oktober 2017

Zonnige dagen, vallende blaadjes en prachtige kleuren, ofwel: herfst! Het meest kleurrijke seizoen van het jaar heeft nu toch echt zijn intrede gemaakt. GaiaZOO is momenteel gehuld in een indrukwekkend rood en geel kleurenschema. De dieren genieten zichtbaar van de voordelen die de herfst met zich meebrengt, zo doen bijvoorbeeld de Boliviaanse doodshoofdapen zich tegoed aan de vele paddenstoelen die uit de grond schieten in hun verblijf. 

HJ (21)

Alles en iedereen in de ZOO bereidt zich voor op de winter en dat is ook goed te zien. Voor sommige dieren betekent dit dat zij een hele transformatie doormaken! Hun zomervacht wordt namelijk ingeruild voor een dikke, warme winterjas. De lynxen zijn hier een perfect voorbeeld van. In de zomer hebben deze roofdieren een lichtbruine vacht met zwarte vlekken en streepjes, maar gedurende de herfstperiode wordt hun vacht steeds dikker, grijzer en bleker en vervaagt het kenmerkende vlekkenpatroon. Door deze verandering zijn ze beter aangepast aan hun omgeving. Zo vallen ze minder op in de sneeuw en kunnen ze hierdoor hun prooien gemakkelijker besluipen.

In GaiaZOO leven ook veel dieren waarvan de natuurlijke omgeving een meer tropisch klimaat heeft. De wolaap bijvoorbeeld komt voor in de regenwouden van Colombia en Brazilië. Ondanks de doorgaans warme temperaturen kan het kwik in deze omgeving snel zakken! Ook heftige regenbuien zijn een veel gezien fenomeen. De wolaap is dan ook goed aangepast aan deze omstandigheden en heeft een dikke stevige vacht die hem beschermt tegen deze omstandigheden. De herfst in GaiaZOO deert hen dus totaal niet waardoor de wolapen optimaal genieten van de mooie, frisse herfstdagen!

Deel deze pagina
Tickets reserveer hier

Het laatste nieuws uit GaiaZOO

Rode panda

Geen dag is hetzelfde als je met dieren werkt. Wil jij op de hoogte blijven van het wel en wee van de dieren in GaiaZOO?

Volg het nieuws! >

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO