ZOO veel leuke
activiteiten in de
meivakantie

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Kom en ontdek het speciale programma dat we voor jullie in petto hebben dit voorjaar! De komende weken kun je deelnemen aan tal van leuke activiteiten. Waar wacht je nog op? Plan een uitje naar GaiaZOO!

Kom genieten van de prachtige natuur en ontmoet 1.500 bijzondere diersoorten. Ontdek hieronder alle leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud.

Diervoederingen in de meivakantie

Van 27 april t/m 12 mei

Voedering bij de doodshoofdapen
Dag: dagelijks
Tijdstip: 12:00 uur

Voederpresentatie bij de westelijke laagland gorilla
Dag: dagelijks
Tijdstip: 14:30 uur

Voederpresentatie bij de Afrikaanse wilde honden
Dag: dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
Tijdstip: 11:30 uur

Voedering bij de leeuwen
Dag: woensdag en zondag
Tijdstip: 11:30 uur

Voedering bij de gieren
Dag: woensdag
Tijdstip: 15:00 uur

Voedering bij de berberapen
Dag: woensdag, vrijdag en zondag
Tijdstip: 15:45 uur

Vissen naar waterdiertjes

Op woensdag 1 mei nodigen we jou uit om naar waterdiertjes te komen vissen in de shelter naast het gorilla-eiland. Neem deel aan deze gratis activiteit, waarbij jonge ontdekkingsreizigers hun nieuwsgierigheid kunnen prikkelen, terwijl ze leren over het waterleven in de gorillagracht.

Vissen naar waterdiertjes

Verrijking maken voor de Berberapen

Help mee om verrijking te maken voor onze geliefde berberapen tijdens een gratis knutselworkshop in de Berber Inn. Op woensdag 1 mei, van 11:00 tot 12:00 uur, kun je deelnemen aan het creëren van verrijkingsmateriaal dat de apen stimuleert en hun welzijn bevordert.

berberaap kijkt naar handen

Bezoek de taxidermist in LimburgHUIS

Op woensdag 1 mei kun je komen kijken naar een boeiende demonstratie van het opzetten van een dier in LimburgHUIS. Els Rook is beeldend kunstenaar, docent en taxidermist. Ontdek de kunst van het prepareren en leer meer over de anatomie van verschillende dieren terwijl je de expert aan het werk ziet.

Els Rook dier prepareren

De starttijden van de activiteiten kunnen van dag tot dag verschillen. Bekijk het dagprogramma om te ontdekken wat er te doen is tijdens jouw dagje GaiaZOO!

Bloemzaad bommetjes maken

Op vrijdag 3 mei kun je op verschillende tijdstippen deelnemen aan het maken van bloemzaad bommetjes in de Berber Inn. Help de biodiversiteit te vergroten en zorg voor een explosie van wilde bloemen in je eigen achtertuin! Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig, maar wees er snel bij, want vol is vol!

Bloemzaad bonnetjes maken

Dierschminken in restaurant Acacia

Op 9 mei kunnen kinderen zich laten transformeren tot hun favoriete dieren tijdens onze dierschminksessies in restaurant Acacia. Deelname kost €2 per kind, de inkomsten komen geheel ten goede aan het Jaar van de Berberaap project van Gaia Nature Fund.

Dierschminken in restaurant Acacia

Knutselen voor de berberaap

Op 9 mei kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten tijdens knutselsessies in de Berber Inn. Van het maken van maskers tot kleurplaten, er is voor elk wat wils tijdens deze gratis knutselmiddagen.

Knutselen voor de berberaap

Maak je voorjaar onvergetelijk door deel te nemen aan deze leuke activiteiten in GaiaZOO. Vergeet niet je bezoek van tevoren te plannen en tickets met vroegboekkorting te reserveren. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Gezin kijkt en wijst naar giraffes

Prijzen & tijden

GaiaZOO is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur!

Meer info over prijzen & tijden

Toren van Gaia bovenaanzicht GaiaZOO

Navigeren naar GaiaZOO

GaiaZOO ligt in het hart van het Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Route en parkeren

Vlonder rainforest boshonden

Werkzaamheden

Het kan voorkomen dat er werkzaamheden plaatsvinden op de dag van jouw bezoek.

Bekijk ons bouwdagboek

Plan je bezoek aan GaiaZOO

Laatste blogs en nieuwsberichten