Vrijwilligers

Werken voor mens en natuur
In GaiaZOO zijn ruim 50 enthousiaste vrijwilligers actief. Ze werken allemaal via de educatieve dienst van het dierenpark en via hen kan GaiaZOO jaarlijks vele duizenden bezoekers van extra informatie over de dieren voorzien.


Dag van de witte stok (X) EduKar

Belangeloos
Naast het feit dat de vrijwilligers het educatieve werk in GaiaZOO vooral leuk vinden, heeft GaiaZOO hen meteen vanaf het begin een extra drijfveer gegeven om hun werk geheel belangeloos te (blijven) doen. Voor het merendeel van de activiteiten die de vrijwilligers begeleiden, betalen bezoekers namelijk een vergoeding. En dit geld gaat rechtstreeks naar het Gaia Nature Fund, de natuurbehoudstichting van GaiaZOO. Zo slaan we dus twee vliegen in één klap! Want persoonlijk contact is heel effectief voor het overdragen van de natuurbeschermingsboodschap.

Hoe kan ik vrijwilliger worden?
GaiaZOO werkt alleen met educatieve vrijwilligers. In verband met hygiëne en veiligheid is het niet mogelijk om in de dierverzorging vrijwilligers aan het werk te hebben. Voordat je in GaiaZOO als vrijwilliger aan de slag kunt, moet je eerst een intensieve cursus doorlopen, waarin je alle ins en outs van de dierentuin leert, maar je ook allerlei weetjes over de ruim 100 verschillende diersoorten eigen moet maken. Deze cursus wordt niet jaarlijks gegeven. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat vrijwilligerswerk niet vrijblijvend is. Als GaiaZOO vrijwilliger dien je een minimaal aantal keer per jaar beschikbaar te zijn voor de diverse activiteiten in de dierentuin.

Deel deze pagina
Koop tickets of jaarabonnementen

Vrijwilligersactiviteiten

GaiaZOO Dierentuin KraaienNest

• Rondleidingen voor diverse groepen
• Teamspellen Cursus Dierverzorging of Schatten van Gaia
• Verschillende soorten kinderfeestjes
• Bemensing informatieve Edukar
• Schminken
• Activiteiten in het kader van natuurbehoudcampagnes

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO