Vrijwilligers

Ga mee op wereldreis
Vandaag geopend: 10:00 – 17:00 uur

In GaiaZOO werken zo’n 75 educatieve vrijwilligers

Op jaarbasis ontvangen zij bij de diverse educatieve activiteiten vele duizenden bezoekers van GaiaZOO en gasten van Gaia Event Center. Voor de geboekte activiteiten betalen de gasten een vergoeding. Deze komt volledig ten goede aan het Gaia Nature Fund, de natuurbeschermingsstichting van GaiaZOO.

Het huidige team bestaat uit personen van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden. Maar één ding hebben ze gemeen: passie voor de natuur, voor dieren en ze dragen graag informatie over aan anderen!

Hieronder lees je meer over de verschillende activiteiten die je als vrijwilliger in GaiaZOO uit kunt voeren.

GaiaZOOmeravond lynxenvoedering in GaiaZOO

Volières in GaiaZOO

Hier vertel je onze bezoekers alles over de verschillende vogels die er te zien zijn, hun soortgenoten in de vrije natuur en de natuurbehoudprojecten die gesteund worden door het Gaia Nature Fund.

Doelgroep: Alle reguliere bezoekers van GaiaZOO die in de volières komen.
Kenmerk: Deze activiteit voer je zelfstandig uit.
Cursus: Voor deze activiteit dien je jezelf op basis van zelfstudie inhoudelijke vogelinformatie eigen te maken.
Wanneer: Elke dag van het jaar (Taiga Volière); beschikbaarheid volgens vooraf opgesteld rooster.

vale gier met aasgier in GaiaZOO

Teambuilding activiteiten

Als vrijwilliger in GaiaZOO, begeleid je minimaal twee verschillende activiteiten. Voor de onderstaande vier activiteiten kun je vrij eenvoudig, op diverse momenten per jaar instromen. Na een korte introductiebijeenkomst kun je met ervaren vrijwilligers meedraaien om je de activiteit(en) eigen te maken.

Kom jij vandaag ook naar GaiaZOO?

Vrijwilliger-Plus activiteiten GaiaZOO

Nadat je met de voorgaande activiteiten ervaring hebt opgedaan, kun je deelnemen aan een (uitgebreide) vervolgcursus voor één of meerdere van onderstaande activiteiten. Deze cursus wordt door GaiaZOO afhankelijk van behoefte ingepland. Tijdens de cursus draai je tevens met ervaren vrijwilligers mee alvorens je de activiteit zelfstandig uit gaat voeren.