Vrijwilligerswerk
bij GaiaZOO

Ga mee op wereldreis
Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

In GaiaZOO werken zo’n 75 educatieve vrijwilligers. Op jaarbasis ontvangen zij bij de diverse educatieve activiteiten vele duizenden bezoekers van GaiaZOO en gasten van het Gaia Event Center. Voor de geboekte activiteiten betalen de gasten een vergoeding. Deze komt volledig ten goede aan het Gaia Nature Fund, de natuurbeschermingsstichting van GaiaZOO.

Het huidige team bestaat uit personen van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden. Maar één ding hebben ze gemeen: passie voor de natuur, voor dieren en ze dragen graag informatie over aan anderen!

Hieronder lees je meer over de verschillende activiteiten die je als vrijwilliger in GaiaZOO kunt uitvoeren.

Ook vrijwilliger worden?

Op dit moment worden er geen nieuwe vrijwilligers opgeleid. Wel kunnen we jou op een wachtlijst plaatsen. Dan berichten we jou wanneer we weer aan de slag gaan met het opleiden van nieuwe vrijwilligers. Wanneer dat precies zal zijn is moeilijk in te schatten.

Als je op de wachtlijst geplaatst wilt worden, kun je hier je gegevens achterlaten. Maar voordat je dat doet, check eerst even ons vrijwilligersprofiel.

GaiaZOOmeravond lynxenvoedering in GaiaZOO

Vrijwilligersprofiel

  • Je bent een enthousiaste natuur- en dierenliefhebber (die GaiaZOO bij voorkeur kent).
  • Je bent minimaal twee keer per maand beschikbaar.
  • Je draagt je passie en kennis over de wonderen van de natuur en dierenwereld graag over aan bezoekers van GaiaZOO (kinderen en volwassenen).
  • Je deinst er niet voor terug om (nieuwe) informatie over de dieren van GaiaZOO te leren.
  • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Duits en/of Engels is een pré.
  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.

Activiteiten als startende vrijwilliger

Als vrijwilliger in GaiaZOO, ben je minimaal 12x per jaar in de ZOO te vinden. Voor de onderstaande vier activiteiten kun je op diverse momenten per jaar instromen. Na een introductiebijeenkomst kun je je door middel van zelfstudie en het meelopen met ervaren vrijwilligers de activiteit(en) eigen maken.

Activiteiten als ervaren vrijwilliger

Nadat je met de voorgaande activiteiten ervaring hebt opgedaan, kun je deelnemen aan een (uitgebreide) vervolgcursus voor één of meer onderstaande activiteiten. Deze cursus wordt door GaiaZOO afhankelijk van behoefte ingepland. Tijdens de cursus loop je tevens met ervaren vrijwilligers mee alvorens je de activiteit zelfstandig gaat uitvoeren.