045 567 60 70
Tijdens kantooruren

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag aan GaiaZOO? GaiaZOO krijgt dagelijks veel vragen binnen. De meest gestelde vragen staan daarom hieronder.


bongo

RESERVEREN VANAF 25 SEPTEMBER

Moet ik in het bezit zijn van een negatieve Covid-19 test voor een bezoek aan GaiaZOO?
Nee, er hoeft voorafgaand aan een bezoek aan de ZOO niet getest te worden. Heb je klachten? Dan vragen we je om thuis te blijven.

Moet ik in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs voor een bezoek aan GaiaZOO? 
Nee, er hoeft bij een bezoek aan de ZOO geen coronatoegangsbewijs (corona check-app) te worden getoond. Heb je klachten? Dan vragen we je om thuis te blijven.

Ik ben abonnementhouder welke regels gelden er voor mij vanaf 25 september?
Vrienden van Gaia hoeven per 25 september niet meer online een reservering te maken voor een ZOObezoek. Heb jij een geldige abonnementspas? Dan kun je gewoon met je pas naar de bezoekersentree komen, zonder hier vooraf een tijdslot voor te hebben gereserveerd. Je bezoek aan GaiaZOO verloopt zoals jij altijd gewend was.
Koop een GaiaZOO-abonnement.

Ik ben abonnementhouder en had al een tijdslot gereserveerd na 25 september.
Alle gemaakte reserveringen blijven geldig. Bij de controle hoef je echter alleen je geldige abonnementspas te tonen.

Ik ben abonnementhouder en wil een parkeerticket kopen, hoe werkt dit?
Je kunt als abonnementhouder nog altijd via de webshop: tickets.GaiaZOO.nl/abonnementhouder een gereduceerd parkeerticket kopen. Hier kun je tevens een introducé ticket, voordelig GaiaOntbijt of culinaire safari aanschaffen. 

Ik ben dagbezoekers, hoe kan ik een ticket reserveren vanaf 25 september?
Voor dagbezoekers hanteren we vooralsnog het principe van online reserveren, omdat dit ons vooraf veel inzicht biedt in het aantal bezoekers en we hiermee de bezoekersstromen bij de parkentree beter kunnen reguleren. Ook geldt vanuit de overheid nog steeds het advies om afstand te houden. Er zijn vanaf zaterdag 25 september wel meer tijdsloten beschikbaar, daarmee wordt het dus gemakkelijker om een tijdslot te verkrijgen voor jouw gewenste dag en tijd.

Je kunt een ticket voor een bezoek aan GaiaZOO via onze website bestellen:
• Dagbezoekers kunnen hier een ticket en een tijdslot reserveren voor een bezoek.
• Tickets gekocht via derden kunnen hier een tijdslot reserveren.

Heb jij een kindje jonger dan drie jaar? Dan vragen wij je om online ook een gratis kinderticket te reserveren.

Wat is een tijdslot-reservering?
Een tijdslot is een aankomsttijd bij de entree: dit door jou zelf te kiezen tijdstip geeft aan hoe laat je de dierentuin naar binnen mag gaan. Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot aan sluitingstijd in GaiaZOO verblijven.

Kan ik ook per telefoon of e-mail een ticket kopen of een tijdslot reserveren?
Nee dit is niet mogelijk. Het is tevens niet mogelijk om via social media een reservering te plaatsen. Heb je er moeite mee om dit soort zaken online te regelen? Vraag iemand in je omgeving om te helpen.

Moet ik mijn e-tickets printen?
Toegang tot de ZOO is mogelijk op vertoon van geprint e-ticket, maar de tickets kunnen ook vanaf een tablet/smartphone gescand worden. De streepjescodes moeten wel duidelijk zichtbaar zijn.

Ik heb een ticket, maar wil mijn bezoek verzetten. Wat moet ik doen?
Online aangekochte tickets worden niet gerestitueerd. Voor tickets rechtstreeks aangeschaft via GaiaZOO geldt tot 48 uur voor je bezoekdag kun je een verzoek indienen bij Global Ticket (ticketsupport@GaiaZOO.nl) of via +31 (0)45 203 1170) voor het wijzigen van je bezoekdatum en aankomsttijd, mits beschikbaar.

HORECA

Zijn de restaurants geopend?
Bij binnenkomst in GaiaZOO wordt er vermeld welke horecagelegenheden er die dag geopend zijn. 

Bij de toegang naar restaurant Magnolia* naar een coronatoegangsbewijs gevraagd (corona check app). De overige horecalocaties in ons park (Acacia, SavannaLodge, PampaLodge en Sequoia) zijn take-away punten en toegankelijk voor iedereen zonder coronatoegangsbewijs. Ook deze terrassen zijn geopend.

* Het kan voorkomen dat Magnolia gesloten is wegens een zakelijke bijeenkomst.

Ik heb een culinaire safari geboekt, welke regels gelden hier?
Met de culinaire safari kom je langs de SavannaLodge, Acacia, PampaLodge en Sequoia (in het geval van het viergangenmenu Mundo). Al deze locaties zijn toegankelijk zonder het tonen van een coronatoegangsbewijs. Smakelijk eten!

PARKEREN

Ik heb een parkeerticket nodig.
Parkeertickets kunnen via onze webshop worden besteld. Op je bezoekdag wordt bij de controle je e-ticket omgewisseld in een fysiek parkeerticket. Wil je een parkeerstrippenkaart kopen? Meld je dan bij één van onze medewerkers aan kassa 4. 

Ik ben abonnementhouder en heb een parkeerstrippenkaart.
Op je bezoekdag kun je met je strippenkaart terecht bij de controle. Dit werkt nog hetzelfde zoals dat je dat voorheen gewend was. Dit zal op een veilige manier gebeuren.
Wil je als abonnementhouder een parkeerstrippenkaart aanschaffen? Voor deze aankopen is er altijd een kassa geopend.

Zijn er laadpalen beschikbaar, om mijn voertuig op te laden?
Ja, er zijn op de bezoekersparkeerplaats 10 plaatsen beschikbaar voor het opladen van je voertuig.

Heeft GaiaZOO een overdekte fietsenstalling?
Er is een mogelijkheid voor het stallen van je fiets. Deze is echter niet overdekt en niet bewaakt. GaiaZOO heeft geen mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden.

PARK

Moet ik in GaiaZOO een mondkapje dragen?
Het is niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in GaiaZOO.

Geldt er een aangepaste wandelroute i.v.m. de coronamaatregelen?
Vanaf 25 september zijn er geen verplichte eenrichtingspaden meer in het park.

Zijn er voederpresentaties?
Er vinden op dit moment nog geen dier(voeder)presentaties plaats.

Zijn alle dieren te zien?
Bijna alle dieren in GaiaZOO zijn te zien. Er zijn enkele verblijven en/of gebouwen die (tijdelijk) gesloten (kunnen) zijn:
• De Taiga | Volière wordt momenteel verbouwd;
• Het KraaienNest blijft tot nader order gesloten;
• Het Flamingo | Uitsig is dagelijks geopend;
• Het Tapir | Terrarium is wegens werkzaamheden tijdelijk gesloten.

Zijn alle speelgelegenheden geopend?
De WaterSpeelplaats, JungleTour, Speeltuin Acacia,DinoDome en SavannaTour zijn geopend.
De TreeTopTour is tijdelijk gesloten wegens werkzaamheden.
De DinoCarrousel is geopend op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur.

* Voor alle locaties/speelgelegenheden geldt dat deze gesloten kunnen worden bij bepaalde weersomstandigheden, een calamiteit of noodzakelijk onderhoud.

Is de ZOOvenirshop geopend?
ZOOvenirshop D’r Winkel is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. 

Zijn de toiletten geopend?
Er zijn voldoende toiletten geopend, volg hiervoor de diverse borden in de ZOO. De toiletten worden regelmatig schoongemaakt voor je eigen veiligheid. We houden ons aan de voorgeschreven hygiënemaatregelen.

Kan ik een GezinsRondleiding boeken?
Het is mogelijk om een gezinsrondleiding door de ZOO te boeken via deze link: https://tickets.gaiazoo.nl/nl/gezinsrondleiding

KORTINGEN/E-TICKETS

Je kunt een ticket voor een bezoek aan GaiaZOO via onze website bestellen.

ING, Campina Eurosparen, JUMBO, Lidl
Ga met je bestaande/aangekochte ticket naar: tickets.gaiazoo.nl/tijdslot en loop daar vervolgens de volgende stappen door. Wij adviseren je om in de vakanties 48 uur voor je bezoekdag je tijdslot te reserveren.

Let op: heb jij vouchercodes van meerdere actiepartners? Deze kunnen niet in één bestelling gecombineerd worden.

Stappenplan voor het online reserveren van je bezoek aan GaiaZOO met een actieticket:
Stap 1: Ga naar tickets.gaiazoo.nl/tijdslot om je bezoek te reserveren
Stap 2: Vul je vouchernummer (dit nummer vind je onder de barcode van je ticket) in. Ieder vouchernummer is 1 keer te verzilveren.
Stap 3: Kies een datum en tijdstip van bezoek en bestel, indien nodig, ook je parkeerticket. Let op: op de dag van je bezoek is het helaas niet mogelijk een parkeerticket aan de kassa te kopen.
Stap 4: Vind je tijdslotreservering(en) en parkeerticket in je inbox.
Stap 5: Neem je entreeticket(s) en je tijdslotreservering mee naar de parkentree. Deze worden beiden gescand. Zorg dat je op tijd bent voor het gereserveerde tijdslot

ANWB en Postcode & Bankgiroloterij
Heb je tickets aangeschaft via de ANWB, of de Postcode & Bankgiroloterij, dan hoef je via GaiaZOO geen extra tijdslot te reserveren. Je hebt bij je boeking direct een datum en tijdslot voor GaiaZOO gereserveerd,

WNF en Personeelsverenigingen
De verkoop van deze tickets, via je vertrouwde ticketlink, is mogelijk.

Vakantieaccommodaties
Het is mogelijk om via je vakantieaccommodatie een e-ticket voor GaiaZOO aan te schaffen. Check of je accommodatie is aangesloten bij het GaiaZOO-ticketportaal.

Ik heb een KLASSE lerarenkaart, moet ik ook een tijdslot reserveren?
Ja. Log eerst in met je inloggegevens bij www.klasse.be. Hier vind je de instructie voor het reserveren van een GaiaZOO-tijdslot (aankomsttijd).

Ik heb een abonnement van een ander partnerpark/dierentuin en wil gebruik maken van mijn abonnementhouderskorting bij GaiaZOO.
Onze entreekassa is geopend voor het verzilveren van partnerkortingen. Een aantal van onze partners bieden inmiddels weer de mogelijkheid om GaiaZOO te komen bezoeken. De partner waar jij een lopend abonnement hebt, zal jou hierover informeren of dit vermelden op hun website. Het bezoeken van GaiaZOO via een partnerpark vindt plaats op basis van het tonen van jouw geldige abonnement aan de kassa van GaiaZOO. Vooraf entreetickets aanschaffen of een tijdslot vastleggen is dus niet nodig en er zijn altijd voldoende plaatsen voor beschikbaar. Parkeertickets mogen in deze situatie ook bij de entreekassa gekocht worden.

Ik heb een cadeaubon voor een dagentree, cadeaubon voor een jaarabonnement, een vrijkaart van GaiaZOO, ledenpas (zie hier beneden) of een kortingsbon van GaiaZOO, mag ik die inleveren?
U kunt hiervoor terecht bij onze entreekassa 4 zonder vooraf een tijdslotreservering vast te leggen of entreetickets aan te schaffen en er zijn altijd voldoende plaatsen voor beschikbaar. Parkeertickets mogen in deze situatie ook bij de entreekassa gekocht worden. Met de volgende ledenpassen, ontvangt u korting: 

* Postcodeloterij voordeelagenda
* Envida ledenpas
* RTC ledenpas
* Wegwijzer kortingsbon (uitgegeven door VVV)
* ADAC ledenpas
* NVD-pas

Voor eventuele extra/overige personen en kinderen t/m 2 jaar kunt u zelf via het reguliere bestelsysteem een tijdslot vastleggen.

Krijg ik korting op mijn verjaardag?
Het is niet mogelijk om korting te krijgen op je verjaardag.

ABONNEMENTSVRAGEN
Alles over je abonnement vind je op deze pagina.

Ik heb tijdens de lockdown geen gebruik kunnen maken van mijn abonnement, worden de verloren dagen gecompenseerd?

Ja, deze worden gecompenseerd. Meer informatie over deze compensatieregeling vind je hier.

Kan ik na mijn bezoek aan GaiaZOO besluiten om een abonnement af te sluiten?
Heb je een dagticket en wil je GaiaZOO vaker bezoeken? Er is bij het verlaten van de dierentuin een route gemaakt langs de abonnementenkassa. Hier kun je na je bezoek voor € 36,50 p.p. een abonnement afsluiten.

Ik heb een abonnement en wil gebruik maken van de introducékorting, kan dit?
Het is mogelijk om gebruik te maken van de introducékorting, hiervoor gebruik je de link:
tickets.GaiaZOO.nl/abonnementhouder. Jouw introducé kan op vertoon van zijn e-ticket samen met jou GaiaZOO bezoeken.

Ik heb een GaiaZOO abonnement en wil één van de partnerparken met korting bezoeken. Kan dat?
Een aantal van onze partners bieden inmiddels weer de mogelijkheid voor een bezoek met korting op babsis van je GaiaZOO abonnement. Wil je weten welke parken te bezoeken zijn en welke voorwaarden zij hanteren voor een bezoek? Kijk dan hier.

OVERIG

Betalingen in GaiaZOO
Betalingen in het park worden gepind, bij voorkeur contactloos.

Is de ZOO rolstoeltoegankelijk en zijn er rolstoelen beschikbaar?
Het gebruik van rolstoelen is gratis. Er is een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar bij de kassa van GaiaZOO, deze zijn niet te reserveren. De rolstoelen worden na gebruik gedesinfecteerd. Houd rekening met de heuvelachtige omgeving en de vaak natuurlijk aangelegde paden, wat het vooruitduwen van een rolstoel zwaarder maakt. Degene die de rolstoel duwt dient dus zelf goed ter been te zijn en goed te kunnen duwen.

Zorginstellingen & mindervaliden
Voor meer informatie over een bezoek met een mindervalide of zorginstelling: Mindervaliden - GaiaZOO

Zijn honden toegestaan?
Huisdieren zijn in verband met de veiligheid van onze dieren niet toegestaan. De enige uitzondering hierop zijn assistentiehonden. Onder bepaalde voorwaarden mag een assistentiehond mee naar binnen. Neem altijd eerst contact met ons op via info@GaiaZOO.nlGaiaZOO kan geen opvang bieden voor (huis)dieren van bezoekers. Het achterlaten van huisdieren in de auto zal altijd leiden tot het informeren van de politie over dit feit.

Zijn er in GaiaZOO bolderkar te huur?
In GaiaZOO zijn geen bolderkarren te huur.

Zijn er in GaiaZOO kluisjes te huur?
In GaiaZOO zijn geen kluisjes te huur.

Welk adres kan ik in mijn navigatiesysteem invoeren om bij GaiaZOO te komen?
GaiaZOO - Gaiaboulevard 1 Kerkrade

Overige vragen?
Voor overige vragen kun je contact opnemen via +31 (0)45 567 60 70 of via info@GaiaZOO.nl

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO