Veel gestelde vragen

Heb je een vraag aan GaiaZOO? GaiaZOO krijgt dagelijks veel vragen binnen. De meest gestelde vragen staan daarom hieronder.


flamingo

RESERVEREN

Is GaiaZOO open?

GaiaZOO is geopend. De belangrijkste wijziging waar je rekening mee moet houden is dat GaiaZOO werkt met een beperkte bezoekerscapaciteit en je bezoek zal vooraf online moeten worden gereserveerd (op datum en tijdslot).

Hoe kan ik een ticket reserveren?

Je kunt een ticket voor een bezoek aan GaiaZOO via onze website bestellen:
• Abonnementhouders kunnen hier een ticket en een tijdslot reserveren.
• Dagbezoekers kunnen hier een ticket en een tijdslot reserveren voor een bezoek
• Tickets gekocht via een andere partij kunnen hier een tijdslot reserveren

Wat is een tijdslot-reservering?

Een tijdslot is een aankomsttijd bij de entree: dit door jou zelf te kiezen tijdstip geeft aan hoe laat je de dierentuin naar binnen mag gaan. Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot aan sluitingstijd in GaiaZOO verblijven.

Kan ik ook per telefoon of e-mail een ticket kopen of een tijdslot reserveren?

Nee dit is niet mogelijk. Het is tevens niet mogelijk om via social media een reservering te plaatsen. Heb je er moeite mee om dit soort zaken online te regelen? Vraag iemand in je omgeving om te helpen.

Moet ik voor een kind onder de 3 jaar ook een tijdslot-reservering maken?

Ja, alle bezoekers, ook kinderen jonger dan 3 jaar moeten in bezit zijn van een tijdslot-reservering.

Wat als ik te laat ben voor mijn tijdslot?

Het is heel belangrijk dat je je houdt aan je gereserveerde tijdslot, op deze manier kunnen wij zorgen voor een veilige toestroom naar het park. Mocht er onverhoopt iets gebeuren en je bent later, meld dit dan bij een van onze medewerkers van onze bezoekersservice.

Hoe lang mag ik in GaiaZOO blijven?

Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot sluitingstijd in GaiaZOO verblijven. Op onze website vind je de actuele openingstijden.

Moet ik mijn e-tickets printen?

Toegang tot de ZOO is mogelijk op vertoon van geprint e-ticket, maar de tickets kunnen ook vanaf een tablet/smartphone gescand worden. De streepjescodes moeten wel duidelijk zichtbaar zijn.

Ik heb een ticket, maar wil mijn bezoek verzetten. Wat moet ik doen?

Online aangekochte tickets worden niet gerestitueerd.

Voor tickets rechtstreeks aangeschaft via GaiaZOO geldt tot 48 uur voor je bezoekdag kun je een verzoek indienen bij Global Ticket (ticketsupport@GaiaZOO.nl of via +31 (0)45 203 1170) voor het wijzigen van je bezoekdatum en aankomsttijd, mits beschikbaar.

Heb je een actieticket via een partner aangeschaft dan geldt: Neem dan contact op met onze ticketpartner Global Ticket via tel. 020 893 4338 of ticketsupport@GaiaZOO.nl. Je kunt ook het formulier invullen op onze supportpagina: https://tickets.gaiazoo.nl/ticketsupport

Vanwege onze tijdelijke sluiting zijn er nieuwe einddata afgespoken met onze actiepartners. Kijk hier voor de actieperiodes.

Ik ben abonnementhouder en wil mijn reservering annuleren, wat moet ik doen?

Neem contact op met onze ticketpartner Global Ticket via +31 (0)45 203 1170 of stuur een e-mail naar ticketsupport@GaiaZOO.nl voor het veranderen van je tijdslot.

 

PARKEREN

Ik heb een parkeerticket nodig.

Onze dagkassa’s zijn gesloten. Parkeertickets kunnen alleen via onze webshop worden besteld. Dit geldt ook voor abonnementhouders die op de GaiaZOO parkeerplaats willen parkeren. Op je bezoekdag wordt bij de controle je e-ticket omgewisseld in een fysiek parkeerticket. 

Ik ben abonnementhouder en heb een parkeerstrippenkaart.

Op je bezoekdag kun je met je strippenkaart terecht bij de controle. Dit werkt nog hetzelfde zoals dat je dat voorheen gewend was. Dit zal op een veilige manier gebeuren.
Wil je als abonnementhouder een parkeerstrippenkaart aanschaffen. Voor deze aankopen is er altijd een kassa geopend.

 

PARK

Moet ik in GaiaZOO een mondkapje dragen?

Het is verstandig om een mondkapje mee te nemen als je GaiaZOO bezoekt. Naar aanleiding van de laatste overheidsmaatregelen draag je in GaiaZOO in publieke binnenruimtes een mondkapje (vanaf 13 jaar). Op deze manier probeert GaiaZOO de veiligheid van haar bezoekers en medewerkers te waarborgen. In de ZOO zal worden aangegeven welke locaties dit betreft (Gaia's Kitchen, ZOOvenirwinkel, binnenverblijven).

Bekijk hier alle 'Veilig Samen Uit' maatregelen.

Zijn de restaurants geopend?

Het is mogelijk om bij onze take-away horecapunten Sequoia, TaigaLodge, Gaia's Kitchen en SavannaLodge iets te eten & te drinken te verkrijgen. De zitgelegenheden binnen en de terrassen buiten zijn gesloten. Verspreid door het park vind je diverse zitgelegenheden voor het nuttigen van je versnaperingen.

Zijn er voederpresentaties?

Er vinden momenteel geen dier(voeder)presentaties plaats.

Zijn alle dierenverblijven geopend?

Bijna alle dieren in GaiaZOO zijn te zien. Er zijn enkele verblijven en/of gebouwen die (tijdelijk) gesloten (kunnen) zijn:
• De Taiga | Volière en Puna Voliere zijn gesloten.
• limburgHUIS (benedenverdieping) is alleen open op dagen dat er een vrijwilliger aanwezig is.
• Het doodshoofdapen | Bos blijft gesloten vanwege besmettingsgevaar voor de apen.
• De KinderBoerderij, KraaienNest, MuizenHuis en ParkietenParadijs blijven tot nader order gesloten.

Zijn alle speelgelegenheden geopend?

De WaterSpeelPlaats, JungleTour, Speeltuin Plateau van Gaia, SavannaTour zijn geopend. 
De DinoDome is gesloten.
De DinoCarrousel en de SpeelBoom zijn geopend* op woensdagmiddag (vanaf 13 uur), zaterdag en zondag (vanaf 11 uur) en sluiten een half uur voor parksluiting.

* Voor alle locaties/speelgelegenheden geldt dat deze gesloten kunnen worden bij bepaalde weersomstandigheden, een calamiteit of noodzakelijk onderhoud.

Zijn de toiletten geopend?

Er zijn voldoende toiletten geopend, volg hiervoor de diverse borden in de ZOO. De toiletten worden regelmatig schoongemaakt voor je eigen veiligheid. We houden ons aan de voorgeschreven hygiëne maatregelen.

 

KORTINGEN/E-TICKETS

ING, Campina Eurosparen, JUMBO, Lidl, Weg na het werk, Pleegzorg Zuid-Limburg, Provincie Limburg & Postcode- & Bankgiroloterijen.

Ga met je bestaande/aangekochte ticket naar: tickets.gaiazoo.nl/tijdslot en loop daar vervolgens de volgende stappen door. Wij adviseren je om in de vakanties 48 uur voor je bezoekdag je tijdslot te reserveren.
Let op: heb jij vouchercodes van meerdere actiepartners? Deze kunnen niet in één bestelling gecombineerd worden.

Stappenplan voor het online reserveren van je bezoek aan GaiaZOO met een actieticket
Stap 1: Ga naar tickets.gaiazoo.nl/tijdslot om je bezoek te reserveren
Stap 2: Vul je vouchernummer (dit nummer vind je onder de barcode van je ticket) in. Ieder vouchernummer is 1 keer te verzilveren.
Stap 3: Kies een datum en tijdstip van bezoek en bestel, indien nodig, ook je parkeerticket. Let op: op de dag van je bezoek is het helaas niet mogelijk een parkeerticket aan de kassa te kopen.
Stap 4: Vind je tijdslotreservering(en) en parkeerticket in je inbox.
Stap 5: Neem je entreeticket(s) en je tijdslotreservering mee naar de parkentree. Deze worden beiden gescand. Zorg dat je op tijd bent voor het gereserveerde tijdslot

WNF en Personeelsverenigingen

De verkoop van deze tickets, via je vertrouwde ticketlink, is mogelijk.

Jan Linders

Ga met je bestaande/aangekochte ticket naar: GaiaZOO.nl/JanLinders en ga naar de Jan Linders ticketwebshop.
Stap 1: Vul het vouchernummer in dat je via Jan Linders hebt ontvangen. Ieder vouchernummer is 1 keer te verzilveren.
Stap 3: Kies een datum en tijdstip van bezoek en bestel, indien nodig, ook je parkeerticket. Let op: op de dag van je bezoek is het helaas niet mogelijk een parkeerticket aan de kassa te kopen.
Stap 4: Vind je entreeticket(s) en parkeerticket in je inbox.
Stap 5: Neem je entreeticket(s) en tijdslotreservering mee naar de parkentree. Deze worden beiden gescand. Zorg dat je op tijd bent voor het gereserveerde tijdslot.

ANWB

Het is mogelijk om via ANWB een e-ticket voor GaiaZOO aan te schaffen. Bij de ANWB reserveer je direct een datum en tijdslot.

Vakantieaccommodaties

Het is mogelijk om via je vakantieaccommodatie een e-ticket voor GaiaZOO aan te schaffen. Check of je accommodatie is aangesloten bij het GaiaZOO ticketportaal.

Ik heb een KLASSE lerarenkaart, moet ik ook een tijdslot reserveren?

Ja. Log eerst in met je inloggegevens bij www.klasse.be. Hier vind je de instructie voor het reserveren van een GaiaZOO-tijdslot (aankomsttijd).

Ik heb een abonnement van een andere dierentuin en wil gebruik maken van mijn abonnementhouderskorting bij GaiaZOO.

Een aantal van onze partners bieden inmiddels weer de mogelijkheid om GaiaZOO te komen bezoeken. De partner waar jij een lopend abonnement hebt, zal jou hierover informeren of dit vermelden op hun website. Het bezoeken van GaiaZOO via een partnerpark vindt plaats op basis van het tonen van jouw geldige abonnement aan de kassa van GaiaZOO. Vooraf online reserveren is dus niet nodig. Dit geldt op dit moment voor abonnementhouders van: Dierenpark Amersfoort, Apenheul, Diergaarde Blijdorp, Burgers' Zoo, Zoo Antwerpen, Zoo Planckendael, Grotten van Han, Domijn Bokrijk, Kasteeltuinen Arcen, Toverland, Pairi Daiza, SnowWorld en Koningin Julianatoren.

Ik heb een abonnement en wil gebruik maken van de introducékorting, kan dit?

Het is mogelijk om gebruik te maken van de introducékorting. Tijdens het reserveren van jouw abonnemententickets, krijg je ook de optie om introducétickets in de webshop aan te schaffen. Ga daarvoor naar de ticketwebshop voor abonnementhouders. De abonnementhouder logt hiervoor in met zijn/haar gegevens. Let op: het introducéticket is alleen geldig onder begeleiding van een abonnementhouder in het bezit van een geldige GaiaZOO pas.

Krijg ik korting op mijn verjaardag?

Het is niet mogelijk om korting te krijgen op je verjaardag.

Ik heb een ledenpas of een kortingsbon*, mag ik die inleveren?

Kortingsbonnen zijn in te leveren bij de GaiaZOO kassa. Je kunt je met de kortingsbon melden bij het infopunt. Bij voldoende capaciteit (indien er nog dagtickets beschikbaar zijn), is het mogelijkheid om het park met de ingeleverde bon/ ledenpas te bezoeken.

* Postcodeloterij voordeelagenda
* Envida ledenpas
* Meander ledenpas
* RTC ledenpas
* Gezinsbond ledenpas
* Wegwijzer kortingsbon (uitgegeven door VVV)
* GaiaZOO folder (kortingsbon)
* ADAC ledenpas
* NVD-pas
* GaiaZOO ticket (Achterzijde van je entreeticket)

Ik heb een vrijkaart. Wat moet ik doen? 

Om je fysieke vrijkaart(en) te kunnen verzilveren (dit kan nog heel 2020) verzoeken wij je om vooraf een mail naar de bezoekersservice sturen via info@GaiaZOO.nl met een foto van de vrijkaart(en) en een voorkeur voor een bezoekdatum en tijdstip. Wij kunnen de fysieke vrijkaart(en) omzetten in een tijdslot e-ticket. De fysieke vrijkaart(en) dien je op de aangegeven bezoekdatum wel nog in te leveren bij de entreekassa.

Ik heb een cadeaubon voor een abonnement en wil deze verzilveren.

Maak een foto van de kaart en stuur deze gegevens door naar de bezoekersservice via info@GaiaZOO.nl.

Ik heb een cadeaubon voor een dagentree. Kan ik deze inleveren?

Maak een foto van de kaart en stuur deze gegevens door naar ons bezoekersservice via info@GaiaZOO.nl.

Kan ik na mijn bezoek aan GaiaZOO besluiten om een abonnement af te sluiten?

Heb je een dagticket en wil je GaiaZOO vaker bezoeken? Er is bij het verlaten van de dierentuin een route gemaakt langs de abonnementenkassa. Hier kun je na je bezoek voor € 36,50 p.p. een abonnement afsluiten.

 

ABONNEMENTSVRAGEN

Alles over je abonnement vind je op deze pagina.

 

OVERIG

Betalingen in GaiaZOO

Betalingen in het park worden gepind, bij voorkeur contactloos.

Is de ZOO rolstoeltoegankelijk en zijn er rolstoelen beschikbaar?

Het gebruik van rolstoelen is gratis. Er is een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar bij de kassa van GaiaZOO, deze zijn niet te reserveren. De rolstoelen worden na gebruik gedesinfecteerd.
Houd rekening met de heuvelachtige omgeving en de vaak natuurlijk aangelegde paden, wat het vooruitduwen van een rolstoel zwaarder maakt. Degene die de rolstoel duwt dient dus zelf goed ter been te zijn en goed te kunnen duwen.

Zijn honden toegestaan?

Huisdieren zijn in verband met de veiligheid van onze dieren niet toegestaan. De enige uitzondering hierop zijn assistentiehonden. Onder bepaalde voorwaarden mag een assistentiehond mee naar binnen. Neem altijd eerst contact met ons op via info@GaiaZOO.nl
GaiaZOO kan geen opvang bieden voor (huis)dieren van bezoekers. Het achterlaten van huisdieren in de auto zal altijd leiden tot het informeren van de politie over dit feit.

Welk adres kan ik in mijn navigatiesysteem invoeren om bij GaiaZOO te komen?

GaiaZOO - Gaiaboulevard 1 Kerkrade

Overige vragen?

Voor overige vragen kun je contact opnemen via +31 (0)45 567 60 70 of via info@GaiaZOO.nl

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO