Veel gestelde vragen

Heb je een vraag aan GaiaZOO? GaiaZOO krijgt dagelijks veel vragen binnen. De meest gestelde vragen staan daarom hieronder.


flamingo

RESERVEREN

Is GaiaZOO open?
Ja, GaiaZOO is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Hoe ziet een bezoek na 25 september er bij GaiaZOO uit?
Bekijk hier de veel gestelde vragen over een bezoek na 25 september.

Moet ik in het bezit zijn van een negatieve Covid-19 test voor een bezoek aan GaiaZOO?
Nee, er hoeft voorafgaand aan een bezoek aan de ZOO niet getest te worden. Heb je klachten? Dan vragen we je om thuis te blijven.

Wat zijn de openingstijden?
GaiaZOO is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 8 november zal GaiaZOO om 16.00 uur sluiten.

Op welke manier plan ik een bezoek aan GaiaZOO?
Houd er rekening mee dat GaiaZOO werkt met een beperkte bezoekerscapaciteit en je je bezoek vooraf online moet reserveren (op datum en tijdslot). 
Let op: uitzonderingen hierop vind je hier beneden bij het kopje 'kortingen/e-tickets'.

Hoe kan ik een ticket reserveren?
Je kunt een ticket voor een bezoek aan GaiaZOO via onze website bestellen:
• Abonnementhouders kunnen hier een ticket en een tijdslot reserveren.
• Dagbezoekers kunnen hier een ticket en een tijdslot reserveren voor een bezoek.
• Tickets gekocht via een andere partij kunnen hier een tijdslot reserveren.

Wat is een tijdslot-reservering?
Een tijdslot is een aankomsttijd bij de entree: dit door jou zelf te kiezen tijdstip geeft aan hoe laat je de dierentuin naar binnen mag gaan. Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot aan sluitingstijd in GaiaZOO verblijven.

Kan ik ook per telefoon of e-mail een ticket kopen of een tijdslot reserveren?
Nee dit is niet mogelijk. Het is tevens niet mogelijk om via social media een reservering te plaatsen. Heb je er moeite mee om dit soort zaken online te regelen? Vraag iemand in je omgeving om te helpen.

Moet ik voor een kind onder de 3 jaar ook een tijdslot-reservering maken?
Ja, alle bezoekers, ook kinderen jonger dan 3 jaar moeten in bezit zijn van een tijdslot-reservering.

Wat als ik te laat ben voor mijn tijdslot?
Het is heel belangrijk dat je je houdt aan je gereserveerde tijdslot, op deze manier kunnen wij zorgen voor een veilige toestroom naar het park. Mocht er onverhoopt iets gebeuren en je bent later, meld dit dan bij een van onze medewerkers van onze bezoekersservice.

Hoe lang mag ik in GaiaZOO blijven?
Je mag vanaf de gereserveerde entreetijd tot sluitingstijd in GaiaZOO verblijven. Op onze website vind je de actuele openingstijden.

Moet ik mijn e-tickets printen?
Toegang tot de ZOO is mogelijk op vertoon van geprint e-ticket, maar de tickets kunnen ook vanaf een tablet/smartphone gescand worden. De streepjescodes moeten wel duidelijk zichtbaar zijn.

Ik heb een ticket, maar wil mijn bezoek verzetten. Wat moet ik doen?
Online aangekochte tickets worden niet gerestitueerd.
Voor tickets rechtstreeks aangeschaft via GaiaZOO geldt tot 48 uur voor je bezoekdag kun je een verzoek indienen bij Global Ticket (ticketsupport@GaiaZOO.nl of via +31 (0)45 203 1170) voor het wijzigen van je bezoekdatum en aankomsttijd, mits beschikbaar.

Ik ben abonnementhouder en wil mijn reservering annuleren, wat moet ik doen?
Neem contact op met onze ticketpartner Global Ticket via +31 (0)45 203 1170 of stuur een e-mail naar ticketsupport@GaiaZOO.nl voor het annuleren of wijzigen van je tijdslot.


PARKEREN

Werkzaamheden
Er vinden op dit moment werkzaamheden in de buurt van GaiaZOO plaats. Volg voor een bezoek aan GaiaZOO de omleidingsborden met de letter K. 

Ik heb een parkeerticket nodig.
Parkeertickets kunnen via onze webshop worden besteld. Dit geldt ook voor abonnementhouders die op de GaiaZOO parkeerplaats willen parkeren. Op je bezoekdag wordt bij de controle je e-ticket omgewisseld in een fysiek parkeerticket.
Wil je een parkeerstrippenkaart kopen? Meld je dan bij één van onze medewerkers aan kassa 4. 

Ik ben abonnementhouder en heb een parkeerstrippenkaart.
Op je bezoekdag kun je met je strippenkaart terecht bij de controle. Dit werkt nog hetzelfde zoals dat je dat voorheen gewend was. Dit zal op een veilige manier gebeuren.
Wil je als abonnementhouder een parkeerstrippenkaart aanschaffen? Voor deze aankopen is er altijd een kassa geopend.

Zijn er laadpalen beschikbaar, om mijn voertuig op te laden?
Ja, er zijn op de bezoekersparkeerplaats 10 plaatsen beschikbaar voor het opladen van je voertuig.

Heeft GaiaZOO een overdekte fietsenstalling?
Er is een mogelijkheid voor het stallen van je fiets. Deze is echter niet overdekt en niet bewaakt. GaiaZOO heeft geen mogelijkheid om elektrische fietsen op te laden.

PARK

Moet ik in GaiaZOO een mondkapje dragen?
We vragen je een mondkapje te dragen daar waar je geen 1,5 meter afstand kunt houden (vanaf 13 jaar). Op deze manier probeert GaiaZOO de veiligheid van haar bezoekers en medewerkers te waarborgen. Bekijk hier alle 'Veilig Samen Uit' maatregelen die gelden in GaiaZOO.

Geldt er een aangepaste wandelroute i.v.m. de coronamaatregelen?
Ja, vanwege de nu geldende coronamaatregelen, zijn een aantal paden éénrichtingverkeer geworden.

Zijn de restaurants geopend?
Bij binnenkomst in GaiaZOO wordt er vermeld welke horecagelegenheden er die dag geopend zijn.

De horeca in het park is geopend. Onze terrassen, met een maximum aantal zitplaatsen, zijn in gebruik. De binnenruimtes zijn ook weer geopend. Op diverse plekken in het park zijn diverse zitgelegenheden. Ook hier vragen wij je om de overheidsmaatregelen na te leven. 

Zijn er voederpresentaties?
Er vinden momenteel geen dier(voeder)presentaties plaats.

Zijn alle dieren te zien?
Bijna alle dieren in GaiaZOO zijn te zien. Er zijn enkele verblijven en/of gebouwen die (tijdelijk) gesloten (kunnen) zijn:
• De Taiga | Volière wordt momenteel verbouwd;
• Het KraaienNest blijft tot nader order gesloten;
• Het Flamingo | Uitsig is op woensdag- en vrijdagmiddagen en zaterdagen & zondagen onder voorbehoud geopend onder toezicht van een GaiaZOO vrijwilliger. 

Zijn alle speelgelegenheden geopend?
De WaterSpeelPlaats, JungleTour, Speeltuin Acacia, TreeTopTour en SavannaTour zijn geopend.
De DinoDome is geopend.
De DinoCarrousel en de SpeelBoom zijn t/m 5 september geopend vanaf 11 uur tot een half uur voor sluiting van het park.
* Voor alle locaties/speelgelegenheden geldt dat deze gesloten kunnen worden bij bepaalde weersomstandigheden, een calamiteit of noodzakelijk onderhoud.

Is de ZOOvenirshop geopend?
ZOOvenirshop D’r Winkel is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. Ook in de ZOOvenirshop gelden aangepaste regels vanwege Covid-19.

Zijn de toiletten geopend?
Er zijn voldoende toiletten geopend, volg hiervoor de diverse borden in de ZOO. De toiletten worden regelmatig schoongemaakt voor je eigen veiligheid. We houden ons aan de voorgeschreven hygiënemaatregelen.

Kan ik een GezinsRondleiding boeken?
Het is mogelijk om een gezinsrondleiding door de ZOO te boeken via deze link: https://tickets.gaiazoo.nl/nl/gezinsrondleiding

KORTINGEN/E-TICKETS

Je kunt een ticket voor een bezoek aan GaiaZOO via onze website bestellen.

Verlopen acties (2020)

Heb je afgelopen jaar een actieticket of een regulier GaiaZOO ticket gekocht met een reserveringsdatum tijdens de lockdown? Dan heb je van ons bericht gehad via e-mail.

ING, Campina Eurosparen, JUMBO, Lidl
Ga met je bestaande/aangekochte ticket naar: tickets.gaiazoo.nl/tijdslot en loop daar vervolgens de volgende stappen door. Wij adviseren je om in de vakanties 48 uur voor je bezoekdag je tijdslot te reserveren.
Let op: heb jij vouchercodes van meerdere actiepartners? Deze kunnen niet in één bestelling gecombineerd worden.

Stappenplan voor het online reserveren van je bezoek aan GaiaZOO met een actieticket:
Stap 1: Ga naar tickets.gaiazoo.nl/tijdslot om je bezoek te reserveren
Stap 2: Vul je vouchernummer (dit nummer vind je onder de barcode van je ticket) in. Ieder vouchernummer is 1 keer te verzilveren.
Stap 3: Kies een datum en tijdstip van bezoek en bestel, indien nodig, ook je parkeerticket. Let op: op de dag van je bezoek is het helaas niet mogelijk een parkeerticket aan de kassa te kopen.
Stap 4: Vind je tijdslotreservering(en) en parkeerticket in je inbox.
Stap 5: Neem je entreeticket(s) en je tijdslotreservering mee naar de parkentree. Deze worden beiden gescand. Zorg dat je op tijd bent voor het gereserveerde tijdslot

ANWB en Postcode & Bankgiroloterij
Heb je tickets aangeschaft via de ANWB, of de Postcode & Bankgiroloterij, dan hoef je via GaiaZOO geen extra tijdslot te reserveren. Je hebt bij je boeking direct een datum en tijdslot voor GaiaZOO gereserveerd,

WNF en Personeelsverenigingen
De verkoop van deze tickets, via je vertrouwde ticketlink, is mogelijk.

Vakantieaccommodaties
Het is mogelijk om via je vakantieaccommodatie een e-ticket voor GaiaZOO aan te schaffen. Check of je accommodatie is aangesloten bij het GaiaZOO-ticketportaal.

Ik heb een KLASSE lerarenkaart, moet ik ook een tijdslot reserveren?
Ja. Log eerst in met je inloggegevens bij www.klasse.be. Hier vind je de instructie voor het reserveren van een GaiaZOO-tijdslot (aankomsttijd).

Ik heb een abonnement van een ander partnerpark/dierentuin en wil gebruik maken van mijn abonnementhouderskorting bij GaiaZOO.
Voor deze uitzonderingen is onze entreekassa wel geopend. Een aantal van onze partners bieden inmiddels weer de mogelijkheid om GaiaZOO te komen bezoeken. De partner waar jij een lopend abonnement hebt, zal jou hierover informeren of dit vermelden op hun website. Het bezoeken van GaiaZOO via een partnerpark vindt plaats op basis van het tonen van jouw geldige abonnement aan de kassa van GaiaZOO. Vooraf entreetickets aanschaffen of een tijdslot vastleggen is dus niet nodig en er zijn altijd voldoende plaatsen voor beschikbaar. Parkeertickets mogen in deze situatie ook bij de entreekassa gekocht worden.

Ik heb een cadeaubon voor een dagentree, cadeaubon voor een jaarabonnement, een vrijkaart van GaiaZOO, ledenpas (zie hier beneden) of een kortingsbon van GaiaZOO, mag ik die inleveren?
U kunt hiervoor terecht bij onze entreekassa 4 zonder vooraf een tijdslotreservering vast te leggen of entreetickets aan te schaffen en er zijn altijd voldoende plaatsen voor beschikbaar. Parkeertickets mogen in deze situatie ook bij de entreekassa gekocht worden. Met de volgende ledenpassen, ontvangt u korting: 

* Postcodeloterij voordeelagenda
* Envida ledenpas
* RTC ledenpas
* Wegwijzer kortingsbon (uitgegeven door VVV)
* ADAC ledenpas
* NVD-pas

Voor eventuele extra/overige personen en kinderen t/m 2 jaar kunt u zelf via het reguliere bestelsysteem een tijdslot vastleggen.

Krijg ik korting op mijn verjaardag?
Het is niet mogelijk om korting te krijgen op je verjaardag.

ABONNEMENTSVRAGEN
Alles over je abonnement vind je op deze pagina.

Ik heb tijdens de lockdown geen gebruik kunnen maken van mijn abonnement, worden de verloren dagen gecompenseerd?
Ja, deze worden gecompenseerd. Meer informatie over deze compensatieregeling vind je hier.

Kan ik na mijn bezoek aan GaiaZOO besluiten om een abonnement af te sluiten?
Heb je een dagticket en wil je GaiaZOO vaker bezoeken? Er is bij het verlaten van de dierentuin een route gemaakt langs de abonnementenkassa. Hier kun je na je bezoek voor € 36,50 p.p. een abonnement afsluiten.

Ik heb een abonnement en wil gebruik maken van de introducékorting, kan dit?
Het is mogelijk om gebruik te maken van de introducékorting. Tijdens het reserveren van jouw abonnemententickets, krijg je ook de optie om introducétickets in de webshop aan te schaffen. Ga daarvoor naar de ticketwebshop voor abonnementhouders. De abonnementhouder logt hiervoor in met zijn/haar gegevens. Let op: het introducéticket is alleen geldig onder begeleiding van een abonnementhouder in het bezit van een geldige GaiaZOO pas.


Ik heb een GaiaZOO abonnement en wil één van de partnerparken met korting bezoeken. Kan dat?
Een aantal van onze partners bieden inmiddels weer de mogelijkheid voor een bezoek met korting op babsis van je GaiaZOO abonnement. Wil je weten welke parken te bezoeken zijn en welke voorwaarden zij hanteren voor een bezoek? Kijk dan hier.

OVERIG

Betalingen in GaiaZOO
Betalingen in het park worden gepind, bij voorkeur contactloos.

Is de ZOO rolstoeltoegankelijk en zijn er rolstoelen beschikbaar?
Het gebruik van rolstoelen is gratis. Er is een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar bij de kassa van GaiaZOO, deze zijn niet te reserveren. De rolstoelen worden na gebruik gedesinfecteerd.
Houd rekening met de heuvelachtige omgeving en de vaak natuurlijk aangelegde paden, wat het vooruitduwen van een rolstoel zwaarder maakt. Degene die de rolstoel duwt dient dus zelf goed ter been te zijn en goed te kunnen duwen.

Zorginstellingen & mindervaliden
Voor meer informatie over een bezoek met een mindervalide of zorginstelling: Mindervaliden - GaiaZOO

Zijn honden toegestaan?
Huisdieren zijn in verband met de veiligheid van onze dieren niet toegestaan. De enige uitzondering hierop zijn assistentiehonden. Onder bepaalde voorwaarden mag een assistentiehond mee naar binnen. Neem altijd eerst contact met ons op via info@GaiaZOO.nl
GaiaZOO kan geen opvang bieden voor (huis)dieren van bezoekers. Het achterlaten van huisdieren in de auto zal altijd leiden tot het informeren van de politie over dit feit.

Zijn er in GaiaZOO bolderkar te huur?
In GaiaZOO zijn geen bolderkarren te huur.

Zijn er in GaiaZOO kluisjes te huur?
In GaiaZOO zijn geen kluisjes te huur.

Welk adres kan ik in mijn navigatiesysteem invoeren om bij GaiaZOO te komen?
GaiaZOO - Gaiaboulevard 1 Kerkrade

Overige vragen?
Voor overige vragen kun je contact opnemen via +31 (0)45 567 60 70 of via info@GaiaZOO.nl

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO