Spelen
en leren

Leer meer over de natuur
Vandaag geopend: 10:00 – 17:00 uur
Een moderne dierentuin als GaiaZOO heeft naast het mogelijk maken van contact tussen mens en dier, nog een aantal belangrijke doelstellingen. Educatie & wetenschappelijk onderzoek over dieren én natuur is bijvoorbeeld net zo belangrijk. Door mensen te laten ervaren hoe bijzonder onze aarde is, proberen we liefde & respect voor de natuur op te roepen.

Liefde voor natuur

Wij geloven dat je liefde en respect voor de natuur kunt oproepen door mensen de natuur zelf te laten beleven. Wij hebben we het geluk dit elke dag te kunnen ervaren binnen ons werkveld, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom willen wij ook onze bezoekers betrekken bij de wonderlijke wereld van natuur.

Door middel van educatieve evenementen brengen we onze bezoekers in contact met experts uit het werkveld. Zo proberen we iedereen een eigen natuurbeleving te laten creëren. Je weet natuurlijk pas hoe bijzonder de natuur is, als je dit zelf hebt kunnen ervaren!

educatief evenement Vroege Vogels BioBlitz in GaiaZOO

Leer meer tijdens een rondleiding

GaiaZOO verkennen onder begeleiding van een deskundige gids? Dat kan! Met veel enthousiasme neemt een GaiaGids je mee naar de mooiste plekjes van de dierentuin. Onderweg leer je van alles over de verschillende dieren in GaiaZOO.

rondleiding in GaiaZOO

Kom jij vandaag ook naar GaiaZOO?

Spelen en ZOO

Kids kunnen heerlijk spelen in de reusachtige DinoDome; Europa’s grootste indoor Dino Speelpark. In de DinoDome ga je op ontdekkingsreis op een onbewoond eiland, waar de uitgestorven dinosaurussen weer tot leven komen. Je kunt er heerlijk klimmen, glijden en spelen in het enorme nettenwoud. En een ritje op de DinoCarrousel mag ook zeker niet ontbreken!

In de buitenlucht vind je een leuke speeltuin én de JungleTour waar je heerlijk kunt klimmen en glijden tussen de bomen. Ook de speeltorens van de SavannaTour en de TreeTopTour mag je écht niet missen!

Spelen in de DinoDome in GaiaZOO

Buiten spelen

Geef de leukste dierenspreekbeurt!

In GaiaZOO leven ruim 150 verschillende diersoorten. Van de stoerste, mooiste en bijzonderste soorten hebben we speciaal voor jou een cool Dierenpaspoort samengesteld. Daarin vind je de leukste en meest interessante weetjes, coole filmpjes en tips om samen met de klas de natuur te helpen! Zo kun jij de tofste dierenspreekbeurt houden in de klas! Je ontdekt in de paspoorten ook hoe zeldzaam sommige soorten zijn en wat GaiaZOO doet om deze soorten te helpen. Wij vinden natuurbehoud namelijk erg belangrijk!

Over welke diersoort ga jij je klasgenoten en meester of juf meer vertellen?

korenwolf etend GaiaZOO

Knutsel je mee?

Ben jij graag creatief bezig? GaiaZOO heeft de leukste spelletjes, knutsel ideeën en kleurplaten voor je. De echte doe-het-zelvers onder ons kunnen zelfs aan de slag in hun werkplaats voor het bouwen van een insectenhotel! Kijk snel verder…

flamingo slinger maken

Kom jij vandaag ook naar GaiaZOO?