GaiaPark Kerkrade
ontvangt cheque
van Alcoa Foundation

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

GaiaPark Kerkrade heeft vandaag haar nieuwe bewoners mogen ontvangen.
Drie gorilla’s uit Apenheul krijgen hun onderkomen in GaiaPark Kerkrade Zoo.
Een mannetje van 15 jaar genaamd Makula, zijn halfbroertje van 6 jaar oud M’tongé en tevens een dame van 19 jaar oud genaamd Irala.

Aanvraag

In de zomer van 2005 vonden de eerste contacten tussen GaiaPark en Alcoa Kerkrade plaats. De Alcoa Foundation doneert elk jaar geld aan diverse projecten ter bevordering van wereldwijde educatie, duurzaamheid en milieu. GaiaPark past met haar educatieve instelling en haar missie van wereldwijd natuurbehoud perfect in dit plaatje. Natuurlijk was het nog wel even spannend of de aanvraag aan GaiaPark toegekend zou worden. Eind 2005 kwam het goede nieuws dat de Alcoa Foundation het project kon steunen.

Invulling

De Alcoa Foundation steunt projecten waarbij kinderen inzicht krijgen in de waarde van flora en fauna. GaiaPark is momenteel bezig om een zogenaamde ‘educatiekar’ te maken. Hierin zijn vanaf dit voorjaar diverse dierattributen, van vachten en schedels tot eieren en geweien van tropische dieren te zien. Maar dat doe je niet enkel met je oren en je ogen leert, mogen kinderen de attributen uit de educatiekar ook aanraken en besnuffelen. De gladde vacht van een bongo of de doordringende lucht van een peccari vergeet je immers nooit meer! Op diverse dagen gedurende de zomer zal de educatiekar bemand worden door speciaal opgeleide medewerkers van GaiaPark.

Ook het ontwikkelen van 6 verschillende speurtochtboekjes, werd mogelijk gemaakt door de donatie van de Alcoa Foundation. Deze speurtochten zijn vanaf 2006 beschikbaar voor schoolreisjes in GaiaPark. Zo hebben de kinderen niet alleen een leuke dag uit, maar leren ze op de verschillende routes door het park ook nog allerlei leuke dingen over de dieren die er leven! Dit is een goede aanvulling op hun reguliere leerstof.

Laatste blogs en nieuwsberichten