Hoe gaat het nu
met het gorillajong?

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Twee weken geleden kwam er in de ZOO een gorillajong ter wereld. Na de nachtelijke bevalling lag het jong ‘s morgens veilig bij moeder in de armen te rusten. Overigens hebben gorilla’s geen geboorteseizoen en worden jongen het hele jaar door geboren, meestal ’s nachts. Al vrij snel werd er door de verzorgers gezien dat de pasgeboren gorilla goed dronk bij moeder.

Verrijking voor de groep

Het eerste halfjaar zal het jong nog dicht bij zijn moeder in de buurt blijven. En aan aandacht van de overige leden van de gorillagroep is ook geen gebrek. Zelfs de oude gorilladame (51 jaar) is erg nieuwsgierig naar de nieuwe spruit en toont haar betrokkenheid bij het nieuwe groepslid door regelmatig even te komen kijken.

Primatenverzorger Myrthe neemt je mee naar het gorilla-eiland voor een update.

Het jong wordt voorlopig nog stevig vastgehouden door de moeder, maar is goed aan het groeien en ontwikkelt zich prima. Uitgegroeid is het jong nog lang niet: een mannelijke gorilla kan tot wel 200 kilo wegen.

Kijk LIVE mee in het gorillaverblijf!

Ontdek nu de wereld van de gorilla’s via de live stream! De geboorte van een ernstig bedreigde westelijke laaglandgorilla leek ons dé uitgelezen kans om jou als fan van GaiaZOO en liefhebber van dier en natuur, een uniek inkijkje te bieden in het verblijf van de gorilla’s in de ZOO. Via de live cam kun je nu 24 uur per dag meekijken naar de zilverrug en zijn groep, inclusief het pasgeboren jong.

De gorilla’s hebben de vrijheid om te kiezen tussen binnen en buiten verblijven, dus wie weet heb jij geluk en kun je ze zien!

Overigens is er onlangs, bij de ingang van het Gorilla | Gebouw, een nieuw uitkijkpunt met uitzicht op de gorillagracht geopend, vanwaar je misschien het jong ook zou kunnen spotten!

Laatste blogs en nieuwsberichten