Eindelijk een
dierentuin in
Zuid Limburg

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Nu ook in Zuid-Limburg naar de dierentuin! Gaia, de Griekse godin van de aarde, geeft haar naam aan het nieuwe park mee. De ‘Moeder Aarde’- gedachte die hierbij aansluit is gebruikt als de basis voor het spannende en moderne themapark dat ontworpen en aangelegd is volgens de nieuwste inzichten. Het park beschikt dan ook over ruime en natuurlijke verblijven voor de dieren. Als een echte wereldreiziger dwaal je door verschillende leefgebieden en kom je onderweg wel 80 diersoorten tegen zoals de gorilla, giraffe, cheeta en zebra. Op een leuke en informatieve manier leren ze de bezoekers van alles over de dieren in het park, en hun soortgenoten in het wild.

Ervaar als bezoeker de levende aarde Gaia in de leefgebieden van het park. Maak als het ware een koude start en begin met een bezoek aan de Toendra van Siberië. Hier leven de dieren die zich op allerlei manieren beschermd hebben tegen de koude, zoals muskusossen, rendieren en veelvraten. Een stuk warmer is het in de oerbossen van Oost Europa met wolven, lynxen, Przewalskipaarden en kraanvogels, die enkele honderden jaren geleden ook nog in Nederland te vinden waren. Een echt warm gevoel krijg je in Amazonia tussen de vogels en apen die hier (deels) vrij rondlopen. Neem als wereldreiziger vervolgens een kijkje in het regenwoud van Congo met dwergnijlpaarden, penseelzwijnen en gorilla’s en op de Afrikaanse savanne van Namibië, waar giraffes, zebra’s en antilopen hun leefgebied hebben.

Het verre verleden van Limburg

Beleef in drie historische leefgebieden hoe Limburg in miljoenen jaren gevormd is. Zo maakt u in Carboon (300 miljoen jaar geleden) kennis met Limburg toen het op de evenaar lag en ziet u in Krijt het Limburg van honderd miljoen jaar geleden aan de rand van een ondiepe zee, waar de mosasaurus rondzwom. Hoe de poolwind over Limburg blies ervaart u in IJstijd (10.000 jaar geleden), een parkdeel met ondermeer een echte gletsjer een mammoet en haar kalf en een mammoetjagershut.

.

Op 23 april opent GaiaPark haar deuren

Er wordt op dit moment nog hard gewerkt in Kerkrade. De ontwikkelingen rond de bouw lopen voorspoedig. Er wordt niet alleen in het park gewerkt aan projecten als dierenverblijven, horeca faciliteiten en het landschap. Maar ook rondom het park werkt de gemeente Kerkrade aan de infrastructuur. Al dit harde werken heeft tot gevolg dat op 23 april GaiaPark Kerkrade Zoo haar deuren kan openen voor de eerste nieuwsgierige bezoekers. Het dierenpark heeft de eerste dieren al mogen verwelkomen zoals de wolven, de stokstaartjes, giraffen, dwergnijlpaarden en veelvraten. De komende weken zullen alle dieren hun plek weten te vinden in de nieuwe verblijven in Kerkrade.

Laatste blogs en nieuwsberichten