Zware sneeuwval
zorgt voor grote schade
in GaiaZOO

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

De dikke sneeuwlaag die afgelopen nacht is gevallen, heeft tot grote schade aan diverse volières in GaiaZOO geleid. HDe dikke sneeuwlaag die afgelopen nacht is gevallen, heeft tot grote schade aan diverse volières in GaiaZOO geleid.

Hoewel de degelijke constructies al jarenlang extreme weersomstandigheden hebben doorstaan, bleek de hevige sneeuwval in combinatie met de vroeg intredende dooi tot extreme belasting te hebben geleid. oewel de degelijke constructies al jarenlang extreme weersomstandigheden hebben doorstaan, bleek de hevige sneeuwval in combinatie met de vroeg intredende dooi tot extreme belasting te hebben geleid.

Vanaf de vroege ochtend zijn medewerkers en dierverzorgers in de weer geweest met het vangen van de vogels, die zich inmiddels allemaal in hun veilige binnenverblijven bevinden. Er zijn 2 duiven en 1 tureluur ontsnapt en de hoop is dat die nog terugkeren. De grote TaigaVolière met onder meer de vale gieren en de OehoeVolière zijn onherstelbaar beschadigd en zullen in de komende maanden herbouwd moeten worden. Ook de FlamingoVolière heeft forse schade, maar deze zal naar verwachting spoedig hersteld kunnen worden zodat de grote groep weer snel naar buiten kan.
Voor de vogels uit de andere volières zal mogelijk een tijdelijk onderkomen bij collega-dierentuinen worden gezocht.

UPDATE: Inmiddels zijn de twee ontsnapte duiven weer veilig terug in GaiaZOO.

Laatste blogs en nieuwsberichten