Uitbreidingsplannen
GaiaPark Kerkrade

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

De Limburgse dierentuin is ook in haar tweede jaar een succes geweest. Vele bezoekers wisten de poorten van GaiaPark te vinden. In 2005 waren dat er 300.000 en GaiaPark sluit 2006 af met ongeveer 320.000 bezoekers op haar teller. Mede dankzij het vertrouwen en enthousiasme van de aandeelhouders kan GaiaPark uitbreiden in 2007 en 2008.

Meer spelen voor de kinderen

GaiaPark plant een uitbreiding van speelgelegenheid voor kinderen in 2007 en 2008.  In 2007 zullen er twee projecten geopend worden. Voor de jonge kinderen wordt er een unieke thema carrousel gebouwd. Voor de iets oudere kinderen wordt er een bijzonder “bomenpad” gecreëerd. GaiaPark brengt hiermee het ouderwetse “klimmen en klauteren in het bos” terug. Het park zal hiermee een groot gehalte aan educatie en avontuur toevoegen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar.

In 2008 staan er twee grotere projecten op de planning. GaiaPark mag aan haar dierencollectie witte neushoorns toevoegen. Deze diersoort zal een mooi en ruim verblijf krijgen dat een eenheid zal vormen met het huidige gebied van de giraffen en antilopen. Tevens zal GaiaPark haar bezoekers verrassen met een prachtige binnenlocatie als speelgelegenheid. Deze krijgt de vorm van een “Dome” met als thema “dinosaurussen”. De “Dome” zal niet alleen een speellocatie voor kinderen zijn maar tevens ruimte bieden aan faciliteiten als filmzaal/ conferentieruimte en feestlocatie. Op deze manier kunnen bezoekers “weer of geen weer” optimaal gebruik maken van het dierenpark.

Directie GaiaPark; “Kinderen kunnen zich uren in het dierenpark amuseren, maar zeker ook voor onze grote groep abonnementhouders, die zorgen voor de vele herhalingsbezoeken, zal dit een welkome aanvulling zijn. GaiaPark blijft een dierenpark, maar met deze extra speelgelegenheid wordt het een echte totaalbeleving. Daarnaast zorgt het ervoor dat we ook onze educatieve doelstellingen nog beter kunnen uitvoeren. Spelenderwijs leren kinderen meer en beter.”

Laatste blogs en nieuwsberichten