Rode panda’s redden

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Dankzij bijdragen van onze Ambassadeurs van de Natuur heeft een groep van 20 Forest Guardians van Red Panda Network eind mei een workshop kunnen volgen. Rupan Tamang uit Panchthar district is daar heel dankbaar voor. “We komen in de steile bossen waar we werken regelmatig met lastige situaties te maken, zoals boskap en gewonde dieren zoals de rode panda, Indische neushoorn, Indische muntjak en allerlei soorten vogels. Dankzij deze workshop, weten we nu hoe we deze dieren op een veilige en professionele manier kunnen helpen.”

Dit jaar hebben al 226 GaiaZOO abonnementhouders als Ambassadeur voor de Natuur gekozen voor de rode panda. Deze bijdragen hebben we beschikbaar gesteld aan de workshop en de salarissen van Forest Guardians. Jij kunt ook helpen!

De workshop werd gegeven door kundige professionals van het Nepalese departement van Vee en Visserij. Ook de verantwoordelijke bosbeheerders deelden hun expertise met de Forest Guardians. “Om hier veilig te kunnen werken, voor onszelf en de dieren die er leven, is deze workshop heel waardevol.” vertelt Rupan. “We leerden bijvoorbeeld om te gaan met technische problemen die tijdens monitoring en patrouilles kunnen optreden, maar ook hoe we een gewond dier veilig moeten vangen, hanteren en verplaatsen.” Dit is vooral belangrijk wanneer dit in bevolkte gebieden met veel ‘toeschouwers’ gebeurt. Er werd bovendien duidelijk uitgelegd hoe belangrijk het is om van elke reddingsactie een verslag te maken, zodat de overheden dit kunnen registreren.

“De workshop was nu gericht op de Forest Guardians uit twee districten in Nepal. Maar ik zou het mooi vinden als mijn collega’s uit de andere districten een dergelijke workshop ook kunnen volgen.” besluit Rupan zijn verhaal “Dan kunnen we de roe panda en heel veel andere diersoorten nog beter helpen!”

Voor 15 euro kan één Forest Guardian deelnemen aan de workshop. Jij kunt daar met je GaiaZOO abonnement heel makkelijk mee helpen! Hoe? Word voor € 15,- Ambassadeur van de Natuur, kies voor de rode panda en wij geven jouw bijdrage aan de opleiding van de Forest Guardians die de rode panda beschermen!

In onderstaand filmpje kun je zien hoe belangrijk het werk van Forest Guardians is en hoe hij een rode panda redt.

Laatste blogs en nieuwsberichten