Grote stijging
in bezoekersaantal
GaiaPark

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

De Limburgse dierentuin GaiaPark Kerkrade Zoo verstevigt haar positie als toeristische trekpleister in Zuid Nederland. In het jaar 2007 passeerden 403.696 bezoekers de poorten. In 2006 waren dit 318.790 bezoekers. Deze stijging (26,6%) geeft GaiaPark de mogelijkheid om komend seizoen over te gaan naar fase II van haar masterplan met o.a. een nieuw cheetaverblijf en een ruim neushoorngebied. Begin 2007 riep de ANWB Kampioen GaiaPark uit tot leukste dierentuin van Nederland. Dit zal mede geleid hebben tot de miljoenste bezoeker die GaiaPark in november 2007, sinds haar opening tweeënhalf jaar geleden, mocht ontvangen.

Dierennieuws

Het jaar 2007 was ook op het gebied van dieren een bijzonder jaar voor GaiaPark. Er werden maar liefst 31 jonge dieren geboren. De meest bijzondere was een muskusos. Het was de eerste keer dat deze diersoort in een Nederlandse dierentuin ter wereld kwam. Ook de geboorte van 12 doodshoofdapen, een Zuid Amerikaanse wolaap en een bongo antilope waren hoogtepunten. En tot slot werd het jaar goed afgesloten door de geboorte van een oeros en een grote kudu. De diercollectie van GaiaPark werd tevens uitgebreid door de komst van dieren uit andere Europese dierentuinen. Giraffeman Nok kwam helemaal uit Tsjechië om in de nabije toekomst (hopelijk) voor nageslacht te kunnen zorgen. De merriegroep Przewalskipaarden werd verrijkt met een nieuwe hengst. Ook arriveerden aan het einde van het jaar diverse uilen en andere vogelsoorten en een groep Griekse landschildpadden. Deze, en vele andere dierverhuizingen staan allen in het kader van Europese fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten.

Grootschalig onderzoek

Om op de hoogte te blijven van de wensen, ideeën en belevingen van de bezoekers in haar park heeft GaiaPark in 2007 een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder haar bezoekers.
Resultaten uit het onderzoek;
– Het merendeel van de ondervraagde bezoekers verblijft méér dan vier uur in het park.
– De doodshoofdapen die vrij in het bos lopen zijn favoriet onder de bezoekers evenals Gaia, de in Kerkrade geboren, gorilla.
– Het gebied Amazonia in het park, waar o.a. de tropische volière en de vier apeneilanden te vinden zijn, kreeg de hoogste score qua beleving.
– Van de kindervoorzieningen genieten de jongere bezoekers het meest van de Dinocarrousel en de JungleTour.
– 60% van de bezoekers komt uit Nederland, 22% van de bezoekers komt uit België en 18% uit Duitsland
– De roofvogelpresentatie was het meest gewaardeerde evenement dat de dierentuin organiseerde.
– 97,4 % van de bezoekers geeft aan het park nogmaals te zullen bezoeken.
– De diersoort die de bezoekers het meest missen in het park zijn de leeuwen. In lijn met het masterplan ontwikkelt GaiaPark in 2010 een spectaculair leeuwengebied.

Ontwikkelingen 2007

GaiaPark Kerkrade Zoo is inmiddels gestart met haar “ontwikkelingsfase II” van het masterplan. In het voorjaar van 2008 arriveren drie witte neushoorns. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het verblijf van deze imposante dieren. Ook de cheeta’s krijgen een gloednieuw ruim onderkomen. GaiaPark zal als enige Nederlandse dierentuin grootoorvossen krijgen. Om optimaal van deze dieren te kunnen genieten worden er enkele bijzondere uitkijkpunten in Afrikaanse stijl gebouwd.

Laatste blogs en nieuwsberichten