Giraffe geboren
in GaiaPark

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Gistermiddag werd rond vier uur een giraffe geboren in het giraffeverblijf van GaiaPark. Bezoekers konden via de ramen van het verblijf meegenieten van deze bijzondere geboorte. Moeder en zoon maken het goed, maar natuurlijk blijft het de eerste dagen nog erg spannend.

Geboorte

Midden op de savanne van Namibia begon dinsdag 9 mei, op klaarlichte dag, de bevalling van giraffevrouwtje Eura. Omdat zebra’s in de regel agressief kunnen reageren op pasgeboren dieren van een andere diersoort, hebben de dierverzorgers niet snel daarna de zebra’s naar hun binnenverblijf geleid. Na enige tijd gingen ook de giraffen naar binnen. De stal van de giraffen was al enkele dagen tevoren opgestrooid, zodat het jong op een zacht bedje zou vallen. Het pad langs de giraffestal was afgesloten, om voldoende rust tijdens de bevalling te hebben. De bezoekers keken echter via de ramen van het giraffeverblijf vol spanning toe hoe de bevalling verliep. Om ca 4 uur werd het jong geboren. De moeder heeft het schoongelikt, en al snel deed het jong verwoede pogingen om op te staan. Vandaag is bekend geworden dat het een mannetje is. De komende dagen blijft het spannend of het jong goed drinkt en zijn moeder volgt. Ze blijven daarom nog even in de stal, waar ze overigens goed te bewonderen zijn!

In GaiaPark leven drie giraffevrouwtjes. Het was daarom boven ieders verwachting dat Eura drachtig was. Echter, de draagtijd van giraffen bedraagt zo’n 15 maanden. In maart 2005 kwam Eura naar GaiaPark. Ze is dus in de laatste maand dat zij in Barcelona leefde gedekt. Eura is nu 4 jaar, en dat is een tamelijk jonge leeftijd voor een giraffe om een jong te krijgen.

Dinsdag zijn op de toendra van GaiaPark tevens 2 toendrarendieren geboren. Ook is er een nestje rode eekhoorns geboren op deze dag. GaiaPark “bevalt” dus steeds beter!

Laatste blogs en nieuwsberichten