GaiaPark wint
Zoosite-award
Beste dierentuin
van Nederland

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Zoosite, de onafhankelijke, niet-commerciële website van dierentuinliefhebbers, heeft GaiaPark Kerkrade Zoo tot beste dierentuin van Nederland gekozen. Van 19 Nederlandse dierentuinen werden na een eerste selectieronde Apenheul, Diergaarde Blijdorp en GaiaPark genomineerd, waarbij GaiaPark uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Zoosite schrijft: “Om als allernieuwste dierentuin van Nederland meteen tot de beste te worden gerekend is natuurlijk een hele prestatie. GaiaPark is het gelukt. Met een nieuwe visie op het houden van dieren hebben zij al veel mensen een bezoek aan hun park laten brengen.”

Afgelopen maand hebben de bezoekers van zoosite.nl gestemd voor de zoosite-awards 2007! Hiervoor kon men dierentuinen nomineren in vijf verschillende categorieën. Na een paar spannende weken sloot op 31 december 2007 de stembus en kwam zoosite in januari tot de volgende uitslag:

  • Beste Zoo 2007: Gaiapark, Kerkrade
  • Beste nieuwe verblijf 2007: Chimpansees, Safaripark Beekse Bergen
  • Beste website 2007: Zodiac zoo’s
  • Meest bijzondere geboorte 2007: de twee gorillajongen van Artis.
  • Meest vernieuwende zoo 2007: Diergaarde Blijdorp.
 De zoositeawards zijn in het leven geroepen door ervaren dierentuinliefhebbers die regelmatig de dierentuinen. Zoosite.nl bestaat sinds 2004 en is een onafhankelijke, niet-commerciele website met informatie over dierentuinen in Nederland en daarbuiten, samengesteld door dierentuinliefhebbers voor andere dierentuinliefhebbers en bezoekers. Zoosite wordt maandelijks bezocht door honderden leden en tienduizenden bezoekers en streeft er naar om deze bezoekers de meest recente informatie te geven over de dierentuin waar zij graag meer over willen weten, in samenwerking met die dierentuinen.
De directie van GaiaPark is bijzonder trots op deze Award van “beste dierentuin” die zij komende zaterdag in ontvangst zullen nemen. Dit in combinatie met de titel “leukste dierentuin van Nederland” die zij verkregen uit een onafhankelijk onderzoek van de ANWB Kampioen toont aan dat de consument de Limburgse dierentuin heeft ontdekt en ook waardeert.

Laatste blogs en nieuwsberichten