GaiaPark Kerkrade
Zoo in trek bij publiek

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

In de eerste vier maanden van dit jaar wisten al 100.000 bezoekers de weg naar GaiaPark Kerkrade Zoo te vinden. Vorig jaar werd dit bezoekersaantal pas medio juli bereikt. Het publiek blijkt Nederland’s nieuwste dierentuin dus massaal te omarmen. Een goede indicatie hiervoor zijn de inmiddels 40.000 abonnementhouders, die het park gemiddeld 5 keer per jaar bezoeken. Ruim 15% van alle dagbezoekers kiest ná het parkbezoek direct voor een jaarabonnement van de dierentuin. Ook spelen het goede weer en de vele zonnige weekenden dit jaar een belangrijke rol in de grote bezoekersaantallen.

Zondag 22 april werd de heer Voets uit ‘s Hertogenbosch tot zijn grote verrassing welkom geheten als 100.000ste bezoeker in 2007. Zijn dochtertje Sofie ontving een pluche giraffe uit handen van Rob Huppertz, Commercieel Directeur GaiaPark Kerkrade Zoo. Binnenkort verwacht GaiaPark een nieuwe giraffeman ter versterking van de drie vrouwtjes. Bijna gelijktijdig verlaat de hier geboren jonge dwergnijlpaard het park om in een dierentuin in Portugal een eigen groep te leiden. Zoon Willem ontving daarom een pluche nijlpaard en uiteraard werden ook vader en moeder in de bloemetjes gezet. “Het is ons eerste bezoek aan GaiaPark. Wij hadden wel al eerder gehoord van GaiaPark maar waren nog niet in de gelegenheid geweest het park te bezoeken. Morgen, maandag, is de verjaardag van moeder Voets en dit waren zij op de zondag al samen aan het vieren. “Nu is het onverwachts wel een hele bijzondere dag geworden!” aldus mevrouw Voets.

Makkelijk bereikbaar

GaiaPark opende twee jaar geleden haar poorten. Gelegen in het prachtige natuurgebied Anstelvallei, de Kerkraadse Groene Long, oefent het park grote aantrekkingskracht uit op zijn omgeving. Een kwart van de bezoekers is afkomstig uit Duitsland, bijna 20% uit België en de rest uit Zuid-Limburg en overig Nederland. Belangrijke nieuwe ontwikkelingen voor het park zijn het doortrekken van de stoomtreinverbinding van Valkenburg naar Kerkrade Centrum en het initiatief van vervoerder Veolia om vanaf juni dit jaar een Attractiebuslijn (lijn 35) van treinstation Kerkrade via een rechtstreekse verbinding naar GaiaPark te laten rijden. Hiermee is de bereikbaarheid van de Limburgse dierentuin voor de vele toeristen in Valkenburg en het Heuvelland ingrijpend verbeterd.

GaiaTrail en JungleTour

Voor de avontuurlijk ingestelde bezoekers is het leuk om te weten dat op heel korte termijn ook de “GaiaTrail” in gebruik wordt genomen, een uitdagend 1,6 km lang bospad vanaf het treinstation Kerkrade naar de dierentuin die voert over bruggen en langs vijvers. Met hier en daar een hellingspercentage tot 10%, voor de echte wandelaars dus. Ook kunnen de jonge bezoekers, sinds Pasen, in het park volop genieten van nieuwe JungleTour. De avontuurlijke klim- en klauterroute verscholen in de Limburgse jungle.

Laatste blogs en nieuwsberichten