Bezoekersrecord
voor GaiaZOO

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Met de komst van 400 grote flamingo’s, de ingebruikname van de sfeervolle SavannaLodge, vernieuwde wandelroutes én een nieuwe speeltuin is GaiaZOO het afgelopen jaar flink gegroeid. Dit is ook terug te zien in het bezoekersaantal dat 10% is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Voor het eerst heeft de Zuid-Limburgse ZOO de grens van een half miljoen bezoekers doorbroken. Ook werd de 6.000.000e bezoeker sinds de opening ontvangen en kreeg de dierentuin een nieuw adres: Gaiaboulevard 1.

Sterke groei

De afgelopen jaren is het bezoekersaantal van GaiaZOO flink gestegen. Ten opzichte van het vorige recordjaar 2018 mocht de dierentuin ruim 40.000 extra bezoekers verwelkomen. Met 505.000 bezoekers heeft GaiaZOO voor het eerst de magische grens van een half miljoen gepasseerd. Qua dierentuinweer was het een prima voorjaar, een mooie zomer en een zachte kerstvakantie. Niet alleen het weer en de nieuwe investeringen, maar ook de geografische ligging draagt bij aan het hoge bezoekersaantal. De groei werd namelijk grotendeels gerealiseerd in het Duitse achterland.

15 jaar GaiaZOO

Op 23 april van dit jaar is het exact 15 jaar geleden dat de eerste bezoekers de Kerkraadse dierentuin bezochten. Ook in jubileumjaar 2020 zal er verder worden geïnvesteerd. Direct na de zomer wordt gestart met de bouw van een compleet nieuw entreeplein met daarop een bezoekersservicecentrum met kassa’s, toiletten en een gloednieuwe ‘zoovenirshop’, waar men ook terecht kan zonder de dierentuin zelf te bezoeken. In het park worden diverse dierverblijven vernieuwd om de dieren nog meer leefruimte te geven en om de dieren dag en nacht zelf te laten kiezen of ze in hun buiten- of binnenverblijf zijn. Zo zal de neushoornsavanne bijna worden verdubbeld in oppervlakte en wordt er een nieuwe, grote stal voor de zebra’s gebouwd. Ook verwacht GaiaZOO een geboortegolf bij de flamingo’s. Voordat de kuikens uit het ei kruipen, vindt de fascinerende flamingo-balts plaats. Een magische schouwspel dat wekenlang duurt en op de voet gevolgd kan worden in de Zuid-Limburgse ZOO die beschikt over de grootste groep van Europa.

ZOO van Zand en andere evenementen

Eveneens in het kader van het 15-jarige jubileum zullen verdeeld over het gehele park dit jaar 15 zandsculpturen verrijzen. Deze worden in het voorjaar gecreëerd door diverse kunstenaars uit de hele wereld en zijn te bewonderen tot het najaar dankzij een speciale beschermingslaag. Ook zullen er weer speciale GaiaZOOmeravonden worden georganiseerd en is het succes van het recente WinterEvent in de kerstvakantie aanleiding voor een vervolg in 2020. Alle ontwikkelingen in GaiaZOO worden steeds getoetst aan de missie van de dierentuin: ‘in GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is’.

Laatste blogs en nieuwsberichten