03 okt

NatuurCollege | Natuurbehoud in Afrika!

Verhalen van natuurbeschermers over de kleine flamingo en Afrikaanse wilde hond. Gratis toegankelijk, vooraf inschrijven verplicht.

Wanneer: 3 oktober 2022

Tijdstip: Van 19.00 tot 21.30 uur

Start: Gaia Event Center, Brughofweg 25, 6468PB Kerkrade

Natuurcollege Afrika flamingos

Op maandag 3 oktober organiseert GaiaZOO een speciaal NatuurCollege over natuurbehoudsprojecten die worden gesteund door het Gaia Nature Fund. Twee Afrikaanse eregasten komen langs om hun bijzondere verhaal met jullie te delen over de kleine flamingo en Afrikaanse wilde hond!

Dierverzorgers uit GaiaZOO zullen ons deze avond vertellen over de verzorging van deze dieren in GaiaZOO. De verhalen zijn deels Engels, deels Nederlands gesproken.

Ook is het mogelijk om prachtige ‘snare-art’, gemaakt van valstrikken, en andere merchandise te kopen bij de organisaties. Vrijwilligers van het Gaia Nature Fund verkopen koffie, thee en fruitsap. Alle opbrengsten komen te goede aan natuurbehoud!

Deze unieke kans mag je niet missen! Ben jij er ook bij?

Schrijf je in


Planning van de avond

Lees hieronder meer over de inhoud en planning van de avond.

19:00 | Inloop Gaia Event Center

19:15 | Kleine flamingo’s in Zuid-Afrika (Engels)
Melissa Lewis – Birdlife South Africa

Kamfers Dam is de thuishaven van de grootste populatie kleine flamingo’s in zuidelijk Afrika. Het is een van de weinige plekken ter wereld waar ze broeden. In de afgelopen 20 jaar zijn hier bijzondere successen behaald op het gebied van natuurbehoud! Toch komen de natuurbeschermers voor uitdagingen staan… Tijdens dit college vertelt Melissa Lewis over de doelen die Birdlife South Afrika al heeft bereikt en de projecten waar ze op dit moment nog mee bezig zijn om de kleine flamingo’s en hun leefgebied te beschermen.

19:55 | Grote flamingo’s in GaiaZOO | Vogelverzorger GaiaZOO (Nederlands)

20:15 | Pauze & verkoop van ‘snare-art’ en merchandise

20:30 | Acties voor de Afrikaanse wilde hond (Engels)
David Kuvawoga – Painted Dog Conservation

Eregast David Kuvawoga heeft een Bachelor’s diploma in Natuurbehoud en is sinds 2015 werkzaam bij Painted Dog Conservation. Hij groeide op tussen de wilde dieren, waardoor zijn passie voor natuurbehoud is ontstaan. Als operationeel manager van Painted Dog Conservation houdt hij zich bezig het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie. David vertelt ons deze avond over het belangrijke en onmisbare werk van Painted Dog Conservation voor een van de meest bedreigde diersoorten van Afrika!

De voorzitter van de Nederlandse Stichting PDC, Ron van der Aa, is deze avond ook aanwezig om vragen te beantwoorden en zijn passie voor de Afrikaanse wilde hond over te brengen!

21:10 | Afrikaanse wilde honden in GaiaZOO | Roofdierverzorger GaiaZOO (Nederlands)

21:30 | Laatste kans om een unieke ‘snare-art’ te bemachtigen en natuurbehoud te steunen!


Schrijf je hier in

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO