045 567 60 70
Tijdens kantooruren

Kraak de code!

Het is gelukt! Heb je alle vragen gevonden? Dan kun je nu de cijfer code kraken! Hieronder vind je een lijst met de cijfers en de letters die hierbij horen. Koppel de juiste letters aan de cijfers die jij op de antwoordkaart hebt ingevuld en kijk of jij het geheime woord hebt gevonden. Het juiste antwoord staat onderaan de pagina! Wat weet jij over dit bijzondere dier...? 


condor-3989604_1920

 

1 = A
2 = B
3 = C
4 = D
5 = E
6 = F      
14 = N
15 = O
16 = P
17 = Q
18 = R
19 = S     
7 = G
8 = H
9 = I
10 = J
11 = K
12 = L
13 = M
20 = T
21 = U
22 = V
23 = W
24 = X
25 = Y
26 = Z

Antwoord Nederlands: Andes condor
Antwort Deutsch: Anden Kondor 

Zweven boven de Pampa

De Andes condor is de grootst vliegende vogel van Zuid-Amerika. Met zijn grote, brede vleugels zweeft hij boven de uitgestrekte Pampa vlaktes op zoek naar aas om te eten. Ooit was deze aaseter bijna uitgestorven in het wild. Maar dankzij de hulp van dierentuinen en natuurorganisaties komen er steeds meer Andes condors voor in de natuur.

Gierachtigen zoals de Andes condor zijn onmisbaar. Ze worden namelijk ook wel ‘vuilnismannen’ van de natuur genoemd. Door het eten van aas ruimen ze karkassen op en voorkomen ze dat ziektes zich kunnen verspreiden. Samen met andere aaseters houden de natuur dus netjes schoon!

Ook poema’s kunnen eten vinden dankzij de Andes condo. De grootste katachtige van de Andes eet namelijk ook graag aas. Als condors zich boven aas verzamelen en rondcirkelen in de lucht, is dat voor de poema een teken dat er voedsel te halen is.

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO