045 567 60 70
Tijdens kantooruren

Bezoek GaiaZOO deze ZOOmer!

In de maanden juli en augustus is GaiaZOO geopend vanaf 9.00 uur!  

Het belooft een prachtige zomer te worden. We kunnen samen weer genieten van een uitstapje in eigen land! Ook in GaiaZOO, gekroond tot 'Leukste uitje van Nederland 2020', is het heerlijk toeven. Er is zoveel te beleven voor jong en oud...

Reserveer hier vooraf je tickets         


flamingo gaiazoo

Geboortegolf in GaiaZOO
 

Pluizige kuikens met roze poten in Savanna: jonge flamingo's!

De ZOOmer is van start gegaan en dat is ook in het Afrikaans gedeelte van GaiaZOO te merken. Daar trippelen namelijk sinds afgelopen week lichtgrijze, donzige kuikens met enorme roze poten rond… De flamingokuikens kropen in de afglopen weken uit hun eierschalen, die in 30 dagen uitgebroed werden. En er worden nog meer jonge flamingo's verwacht, want er wordt nog intensief gebroed op de vele nesten die je in de Flamingo | Volière ziet.

Een bijzonder cadeautje in Taiga: muskusos geboren

Al weken lang keken de dierverzorgers elke ochtend bij aankomst in de stal van de muskusossen. Omdat de geboorteperiode van muskusossen tussen half mei en juni valt, werd het kalf al eind mei verwacht. Het lange wachten werd op vrijdag 3 juli dan toch beloond: een gezond kalf kwam ter wereld. Het is 10 jaar geleden dat er een muskusos in GaiaZOO geboren werd. En dat is precies het vrouwtje dat nu het kalf heeft gekregen! Kom je kijken?

Hoe gaat het met de leeuwenwelpen?

Kleine welpjes worden GROOT en spelen er lekker op los. Je vindt ze meestal in het grote buitenverblijf, samen met de andere leeuwen. Met een beetje geluk kom je zelfs oog in oog met deze dieren te staan bij één van de grote glazen wanden van het leeuwenverblijf in Savanna.

Het jonge dwergnijlpaard bezoek je in Congo

Bezoek bijvoorbeeld het jonge dwergnijlpaard, dat in het buitenbassin regelmatig al haar zwemkapriolen aan de bezoekers laat zien.

Jonge rendieren te bewonderen in Taiga

In de afgelopen weken zagen een aantal bosrendieren het levenslicht op de vlaktes van het Hoge Noorden. De dieren zijn goed te zien vanaf het grote uitkijkterras, dat grenst aan de TaigaLodge. Ga hier lekker zitten met iets te drinken en geniet van het jonge spul.

Geboortes bij de doodshoofdapen en de capucijnapen

Ook in het Amazoniagebied zijn er verschillende dieren geboren. Zo kun je verschillende jonge Boliviaanse doodshoofdapen bij hun moeders op de rug zien in het buitenverblijf van het Doodshoofdapen | Bos. Met een beetje geluk zie je op het apeneiland bij de capucijnapen de jongste telg! Deze geboorte is heel bijzonder, want geelborst capucijnapen zijn ernstig bedreigd in het wild!

Jonge otters in Limburg

In het buitenbassin van de Europese otter, is het tegenwoordig een drukte van jewelste. De drie jonge dieren tref je regelmatig al spelend aan in het water. Een geweldig gezicht! Zie je ze even niet? Kijk dan eens onder de grote boomstam. Dit is hun favoriete plekje om even te rusten.

Spelen

Als alle favoriete dieren bezocht zijn, moet er door de kids natuurlijk gespeeld worden.
Zij kunnen heerlijk spelen in de reusachtige DinoDome: Europa’s grootste indoor Dino Speelpark. In de DinoDome ga je op ontdekkingsreis over een onbewoond eiland, waar de uitgestorven dinosaurussen weer tot leven komen. Je kunt er heerlijk klimmen, glijden en spelen in het enorme nettenwoud. 
In de buitenlucht vind je een leuke speeltuin én de JungleTour waar je heerlijk kunt klimmen en glijden tussen de bomen. Nieuw is de SavannaTour; deze speeltorens mag je écht niet missen!

Zien we je deze ZOOmer in GaiaZOO?

Reserveer hier je tickets!

 

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO