Nieuwe huisstijl voor GaiaZOO. Het doorvoeren van alle huisstijlelementen vergt veel tijd. Dat geldt vooral voor onze website. Voor het einde van het jaar staat onze nieuwe website online. Houd het in de gaten! Lees meer.

fokprogramma's voor bedreigde dieren

1. Sculptuur Acaciaplein: neushoorn

Op het Acaciaplein is het eerste zandkunstwerk verrezen. Susanne Ruseler en David Ducharme legden hun ziel en zaligheid in dit zandbeeld. Naast dit kuntwerk, zijn er nog 9 andere zandsculpturen gecreëerd, met elk een eigen diergerelateerd onderwerp. Op ZOOvanZAND.nl vind je alle informatie over dit unieke festival!

de levende planeet Gaia

2. Sculptuur Sequoiaplein: Godin van de aarde

Zandcarver Johannes Hogebrink heeft het tweede zandkunstwerk van ZOO van ZAND vormgegeven. Naast Gaia, de godin van de aarde, zijn er diverse dieren uit zand te zien, die de levende planeet aarde vertegenwoordigen.

gorilla's beschermen = mensen helpen

3. Sculptuur Gorilla | Tribune: gorilla

Zandcarver Maxim Gazendam is heeft de laatste hand gelegd aan het derde zandkunstwerk van ZOO van ZAND. Deze gorilla vertelt het verhaal over de verwoesting van het leefgebied van deze bedreigde diersoort. Wat heeft een mobiele telefoon daarmee te maken? Ga het maar met eigen ogen bekijken!

kleine flamingo's in Zuid-Afrika

4. Sculptuur SavannaLodge: flamingo

Kuntenaar Maxim Gazendam is verantwoordelijk voor dit prachtige zandsculptuur. Je ziet een grote flamingo met een jong dat veilig en warm tussen de vleugels zit. Het jong wordt gevoed met kropmelk. Deze felrood gekleurde vloeistof is uiterst voedzaam. Misschien kun je dit tafereel zelfs in het echt zien, bij de flamingokuikens in GaiaZOO! Bewonder dit kunstwerk tijdens zandsculpturenfestival ZOO van ZAND!

koning van de Andes

5. Sculptuur PampaLodge: Andes condor

Kuntenaar Maxim Gazendam is ook verantwoordelijk voor het zandbeeld van de Andes condor in het Pampagebied. Hoog in de lucht zweeft de Andes condor, op zoek naar aas, dat de grote katachtige van de Pampa heeft laten liggen. Deze geduchte poema zie je ook op indrukwekkende wijze in GaiaZOO terug, maar dan in opgezette vorm in een natuurlijk ingerichte vitrine.

onaantastbaar... of toch niet?

6. Sculptuur Savanna: leeuw

Zandcarver Helena Bangert heeft dit indrukwekkende zandbeeld van ZOO can ZAND vormgegeven. Zoals in het onderschrift al te lezen valt, zijn de leeuwen op de Afrikaanse savanna onaantastbaar... of toch niet? 

wilde dieren zijn geen huisdieren

7. Sculptuur Taiga: berberaap

Heb je Anique Kuizenga bezig gezien aan het zandbeeld van de berberaap? Deze apensoort is erg schattig en erg pluizig, waardoor hij in Zuid-Europa en Noord-Afrika graag wordt gehouden als huisdier, maar is dat eigenlijk wel verstandig?

wie sjoën òs Limburg is

8. Sculptuur limburgHUIS: eikelmuis, vuursalamander en korenwolf

Ludo Roders is een Nederlandse zandcarver die de inheemse dieren in het Limburgse land heeft nageboots in zand. Het sculptuur is dan ook te vinden in de nabijheid van limburgHUIS, waar we laten zien welke bijzondere én bedreigde dieren in de Limburgse natuur leven!

bongo's beschermen: ZOO doen we dat

9. Sculptuur Rainforest Congo: bongo

Bij het terras nabij de bongo's heeft Lotte Koster deze diersoort tot leven gebracht uit zand! Wist je dat GaiaZOO bijdraagt aan het behoud van deze diersoort in de vrije natuur? Hoe we dat doen, dat kun je ervaren bij dit imposante zandbeeld tijdens zandsculpturenfestival ZOO van ZAND.

natuurbeheer en biodiversiteit

10. Sculptuur Limburgs erf: geelbuikvuurpad, Hollandse landgeit en kune kune varken

Last but definately not least: het zandsculptuur van Joris Kivits beeldt verschillende oerlimburgse dieren uit. Je vindt het kunstwerk uit het Limburgse zand dan ook op het Limburgse erf tijdens je bezoek aan ZOO van ZAND!

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO