Persbericht: Opening Tapir|Terrarium

Datum: 1 juni 2015

KERKRADE - Op 1 juni 2005 werd ‘GaiaPark Kerkrade Zoo’ officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. 10 jaar later, op 1 juni 2015, keek GaiaZOO terug naar de hoogtepunten en werd het gloednieuwe Tapir | Terrarium geopend.

Tapir Terrarium

VERWONDERING
GaiaZOO wil blijven verwonderen en daarom is het Amazonia-gedeelte van het gebied RainForest nog mooier gemaakt en werden er maar liefst 10 nieuwe diersoorten aan de collectie toegevoegd.
Ook zijn de apeneilanden, het doodshoofdapenbos en de grote volière vernieuwd. Hiermee benadrukken we de rijke biodiversiteit van deze groene longen van de aarde.

Het sluitstuk van dit alles is de opening van het Tapir | Terrarium op maandag 1 juni geopend.

Behalve de binnenverblijven van de imposante Zuid-Amerikaanse tapirs tref je hier ook een groot terrarium aan voor ‘s werelds grootste slang, de groene anaconda, en zijn er prachtige vivariums voor felgekleurde pijlgifkikkers, boomkikkers, Braziliaanse zalmroze vogelspinnen en de altijd actieve bladsnijdersmieren.

Vanaf nu is het Tapir | Terrarium te bewonderen!

Iedere scholier een mier
In het kader van ‘10 jaar INNOVO’ en ‘10 jaar GaiaZOO’ werd een bijzondere samenwerking opgezet. 10.000 scholieren hebben de bladsnijdersmieren in GaiaZOO geadopteerd en zijn met naamsvermelding bij het Tapir | Terrarium vermeld. Ter ere van deze samenwerking mochten 50 INNOVO leerlingen het Tapir | Terrarium officieel openen en als eerste hun bladsnijdersmieren bewonderen. INNOVO doneerde tevens € 5.000 euro aan het Gaia Nature Fund. Vanuit dit fonds werd het bedrag verdubbeld, waardoor uiteindelijk een cheque van € 10.000 euro werd overhandigd aan Rainforest Alliance, die zich inzet voor behoud van regenwoud.

 

Innovo GaiaZOO

Innovo bord GaiaZOO

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO