Nieuw in 2018!

Datum: 30 november 2017

Genieten met een zachte ‘G’…

Tussen het Limburgse hart van GaiaZOO en de Taigaroute ligt een prachtige, natuurlijke vallei. Omgeven door dit unieke stukje natuur bouwt GaiaZOO in 2018 hier: LIMBURGHUIS. In en rondom dit huis maak je kennis met bijzondere en bedreigde Limburgse diersoorten: vuursalamanders, eikelmuizen, korenwolven en meer! Straks kun je heerlijk dwalen door de zonovergoten vallei met zijn kronkelende beekjes en verborgen bosmeertjes.

iStock-172948518

Unieke projecten
GaiaZOO zet zich achter de schermen al jaren in voor lokale bedreigde diersoorten. Zo hebben we sinds 2006 al een fokproject voor de korenwolf, een hamster die binnen Nederland alleen in Zuid Limburg voor komt. Sinds de start van het project zijn er al zo’n 700 korenwolven geboren in GaiaZOO en uitgezet in de Limburgse natuur. Ook voor de Europese otter heeft GaiaZOO een fokproject. Afgelopen jaar zijn er al meerdere jonge otters ter wereld gekomen. Met de komst van het Limburghuis worden deze, en andere, diersoorten beter zichtbaar voor bezoekers. 

Bijzondere diersoort
Daarnaast zullen er nog andere nieuwe diersoorten in GaiaZOO verschijnen. Eén van de soorten is de wevervogel! Dit zijn de meesterarchitecten van de natuur, ze maken namelijk fantastische bouwwerken. Het mannetje vlecht met zijn poten en snavel een ring van grassen. Hieromheen bouwt hij een waterdichte nestkamer met een uitgang aan de onderkant. Als het nest klaar is zorgt het vrouwtje voor de bekleding aan de binnenkant. Een bezoek aan het Rainforest gebied start volgend jaar dan ook met een kijkje in de wondere wereld van de wevervogel.

Speciale plekjes
Verder komen er meer verrassende plekjes bij om van de natuur te genieten! Daarnaast worden de terrassen vernieuwd, zullen erg nieuwe speelvoorzieningen worden toegevoegd en zullen we de wandelroutes verbeteren. In 2018 zullen we de puntjes op de ‘i‘ zetten. Laat je verwonderen door de natuur en ervaar in GaiaZOO hoe bijzonder onze aarde is.

Deel deze pagina
Koop tickets met vroegboekkorting

Het laatste nieuws uit GaiaZOO

Ashrad en welp GaiaZOO

Geen dag is hetzelfde als je met dieren werkt. Wil jij op de hoogte blijven van het wel en wee van de dieren in GaiaZOO?

Volg het nieuws! >

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO