Paaskuikens en piepmuizen in GaiaZOO

Datum: 28 maart 2013

Echte Paaskuikens en heel veel piepmuizen samen in een authentiek Limburgs bakkershuis. Dat zie je alleen in GaiaZOO! Onder het mom van ‘als de kat van huis is…’ snoepen de muizen op de keukentafel van een overheerlijke Paasstol en gekleurde Paaseieren. Kom dit vrolijke schouwspel met eigen ogen van dichtbij bewonderen. Geniet van de dartelende lammetjes, of bezoek één van de roofvogelpresentaties, die vanaf het Paasweekend weer van start gaan.

05_verkleind

Woonkeuken voor huismuizen

In het boeren bakkerskeukentje van GaiaZOO leven momenteel zo’n 50 huismuizen. Ze scharrelen rond in een ouderwetse oven, over de naaimachine en in de juskom die op tafel staat. Huismuizen zijn echte alleseters en knabbelen dus ook graag aan menselijk voedsel of van graanvoorraden voor vee. De meeste mensen zijn niet zo blij als er muizen in hun huis wonen. Met vallen en gif proberen ze de kleine knagers te bestrijden. Meestal worden leeggekomen plekken echter razendsnel weer opgevuld door nieuwe muizen of hun jongen. De hoge voortplantingssnelheid van muizen is alom bekend. In de buurt van mensen, waar voldoende voedsel beschikbaar is, kunnen ze het hele jaar door jongen krijgen; tot wel 10 keer per jaar! De huismuizen van GaiaZOO hebben zich ook al vlijtig voortgeplant. Neem rustig de tijd om het gescharrel van jonge en volwassen muizen in alle hoekjes en gaten te observeren. Als je goed kijkt, kun je ontdekken dat er allerlei kleurvariaties zijn, van geheel zwart, bruin en wit, tot allerlei bont gevlekte varianten.

Paaskuikens, lammetjes en roofvogels

De muizen hebben vanaf de keukentafel uitzicht op een tiental piepende Paaskuikens, die eveneens tussen de gekleurde paaseieren rondscharrelen. Kinderen kunnen deze donzige kuikens van heel dichtbij, op eigen ooghoogte observeren. Buiten het bakkershuis kun je in de Limburgse fruitboomgaard twee lammetjes van de Mergelland schapen rond zien dartelen. Meer interesse in grote vogels? Dan kun je vanaf dit weekend weer dagelijks een van de adembenemende roofvogelpresentaties van valkenier Wim Huygen bijwonen in de GaiArenA. 

 

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO