Nieuw dierenverblijf boshonden geopend

Datum: 13 september 2011

Bijzondere jager

Boshonden leven in de regenwouden van Midden tot Zuid Amerika en met name in het stroomgebied van de Amazone. Ze leven in grote groepen en zijn de beste zwemmers van alle wilde honden dankzij de zwemvliezen tussen hun tenen. De boshond  is een echt roofdier en heeft net als andere vleeseters zogenaamde knipkiezen: speciaal ontworpen om vlees in hapklare brokken te knippen. Om prooien te bemachtigen, gaan boshonden bijna altijd samen op jacht. De kleine boshond heeft een gedrongen postuur: korte pootjes, een stompe snuit en een sterke nek. Dankzij deze lichaamsbouw en de goede onderlinge samenwerking kunnen ‘bushdogs’ gemakkelijk grote prooien uit holen graven en trekken of ze in de dichte vegetatie achtervolgen.

GaiaPark is de enige Nederlandse dierentuin waar de boshonden te zien zijn. In heel Europa zijn er maar handvol dierentuinen die deze levendige honden in hun collectie hebben.

GaiaZOO - Opening lynxenverblijf

Sponsering van advocaten

Samenwerking voor bijzondere aandacht
De komst van deze bijzondere dieren werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van onze huisadvocaat: Pennino Advocaten te Kerkrade. “Aangezien de boshond een bedreigde diersoort is, sprak dit idee ons direct aan. Advocaten komen immers ook op voor mensen, bedrijven of organisaties die bedreigd worden. In dat opzicht is de sponsoring van het bushdogverblijf een metafoor”, aldus Nino Pennino. Hij ziet diverse parallellen tussen advocaten en deze dieren: samenwerking en een sterk teamverband staat bij beiden voorop en beiden ‘jagen’ overdag.

Pennino is de huisadvocaat van GaiaPark en is er erg trots op om deze samenwerking met een sponsoring verder vorm te geven. “Wij feliciteren GaiaPark met de bushdogs en hopen dat het een echte publiekstrekker wordt. Wij zijn ontzettend opgetogen dat we de komst van dit prachtige dier mede mogelijk hebben gemaakt”, aldus de heer Pennino. 

De opening werd bijgewoond door wethouder Peter Thomas die het belang van onderlinge samenwerking tussen beide Kerkraadse bedrijven onderstreepte. Dit jaar werden in GaiaPark maar liefst vier majeure projecten gerealiseerd: GaiArenA voor de populaire roofvogeldemonstraties, een kinderboerderij en een leeuwenverblijf gingen de boshonden voor.

De boshonden zijn vanaf nu elke dag van het jaar te bewonderen door bezoekers in het gebied ‘Rainforest’ van GaiaPark, want zowel het binnen-  als het buitenverblijf biedt zicht op de dieren. 

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO