Geboortenieuws - stokstaartjes zien levenslicht!

Datum: 18 april 2018

De zon schijnt en we gaan er met z’n allen op uit! Het voorjaar borrelt en bruist… van nieuw leven! In GaiaZOO zagen de eerste dieren van dit jaar al het levenslicht. Zo zijn er al geitjes op de Limburgse KinderBoerderij geboren, stokstaarten op de Afrikaanse Savanne, capibara’s in het gebied Rainforest en diverse vogels in Taiga. Maar de dierverzorgers verwachten nog meer diergeboortes dit jaar! 

stokstaart

Lang verwacht

Welke dieren worden er nog meer verwacht in de Zuid-Limburgse dierentuin? Je weet natuurlijk nooit zeker welke dieren drachtig zijn. Dieren krijgen in tegenstelling tot mensen geen echo’s of zwangerschapscontroles. De dierverzorgers letten daarom op het gedrag van de dieren en of de dame in kwestie ronder wordt. Als er een X-aantal maanden van te voren paringen zijn waargenomen is het een rekensom. Of er ook echt een jong wordt geboren blijft spannend. Wie weet zien we binnenkort wel een jonge muskusos, blesbok of koesimanse in de ZOO dartelen!

Voorjaar barst los

De witgezicht saki die aan het eind van 2017 werd geboren is inmiddels flink gegroeid. Het jonge mannetje springt er op los tussen de bloesem van de bomen. In de grote Taiga | Volière hoor je het gekwetter van diverse jonge vogeltjes, hier kwamen zomertortels uit hun ei gekropen. Iets verder in de Taiga, in de Vreemde Vogels Volière, zagen Alexander parkieten het levenslicht en in het terrarium van de melkkikkers zie je zelfs kikkertjes rondspringen zo groot als de nagel van je pink!

Nog mooier

Om de dierentuin nog mooier te maken wordt er in de ZOO hard gewerkt. Zo verrijst er in Rainforest de Congo | Volière. Binnenkort nemen de bijzondere wevervogels hier hun intrek. Aan de andere kant van de ZOO, in Taiga, begint binnenkort de bouw van LimburgHuis. Ook werden diverse paden beklinkerd zodat de gast nog meer comfort beleeft tijdens een bezoek aan GaiaZOO.

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO