Brulapen naar GaiaZOO

Datum: 5 januari 2017

In 2017 wordt de diercollectie van GaiaZOO niet alleen uitgebreid met berberapen, maar er worden ook brulapen aan de diercollectie toegevoegd. In GaiaZOO gaan zij hun leefgebied delen met de doodshoofdapen in het huidige doodshoofdapenbos.

Brulaap GaiaZOO

Brullen

Afgelopen zomer verhuisden er een aantal doodshoofdapen naar andere dierentuinen. Hierdoor is er in het doodshoofdapenbos ruimte ontstaan voor de komst van de nieuwe apensoort, die zich kenmerkt door zijn brullende manier van communiceren; de rode brulaap. Brulapen zijn dus zeker goed te horen. Naar verwachting kun je rond Pasen tijdens een bezoek aan GaiaZOO bijzondere geluiden ontdekken tussen de bomen. GaiaZOO wordt steeds mooier!

Wist je dat...

  • ... De rode brulaap vooral blad en vruchten van allerlei soorten bomen en planten eet? Bladeren zijn moeilijk te verteren. Daarom zijn de darmen van rode brulapen daar op aangepast. 
  • … Rode brulapen hun naam danken aan hun harde, diepe gebrul? Meestal brullen ze ’s ochtends met de hele groep gezamenlijk. Dit gebrul is tot twee kilometer ver te horen. 
  • ... Rode brulapen tijdens het eten van vruchten, de zaden meestal in hun geheel doorslikken? Elders poepen ze de zaden ongeschonden weer uit. Daarom zijn rode brulapen belangrijke verspreiders van regenwoudplanten en -bomen.
  • … Rode brulapen een grijpstaart hebben? Net als slingerapen en wolapen. Om extra grip te hebben op de takken, is de binnenzijde van de staartpunt kaal.
  • … De rode brulaap uit Bolivia bedreigd wordt door jacht van de lokale bevolking?
Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO