Dit is Maxim Gazendam, die geboren is in Den Haag en woonachtig is in Kortenhoef. Hij werkt bij de GorillaTribune aan een zandbeeld van de gorilla.

 

Achtergrond:
Maxim is afgestudeerd aan de TU Delft in Bouwkunde/Architectuur. Sinds 2005 is hij als zelfstandige werkzaam als fulltime zand- en ijscarver. Naast het maken van sculpturen is hij ook nauw betrokken bij de organisatie van (zandsculptuur-) evenementen voor zowel het ontwerp als de uitvoering ervan. Het mooie aan dit werk vindt hij dat (zand)carven op vele plekken in de wereld gebeurt, dus niet alleen binnen de landsgrenzen! Wat is er nu mooier dan de wereld te bekijken en tegelijkertijd je werk (wat nog steeds voelt als hobby) te mogen uitvoeren? Zo kom je op hele bijzondere plaatsen… zoals GaiaZOO!

 

Specialiteit:
Gezien zijn opleiding als architect is hij specialist geworden op het gebied van architectuur in zand. Ook zijn passie voor kalligrafie (lettering) kan soms mooi in zand worden gebruikt.

 

Meest trots op:
Elk sculptuur is uniek. Qua locatie, qua opdracht en qua ontwerp. Nooit maakt hij tweemaal hetzelfde, waardoor het lastig is om een keuze te maken waar hij het meest trots op is. Daarom kiest Maxim altijd voor het laatste sculptuur dat hij gemaakt heeft, dus de gorilla in GaiaZOO!

 

Wil je zien hoe Maxim en de andere zandkunstenaars werken? Bezoek dan vanaf eind mei het zandsculpturenfestival in GaiaZOO!

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO