Nieuwe huisstijl voor GaiaZOO. Het doorvoeren van alle huisstijlelementen vergt veel tijd. Dat geldt vooral voor onze website. Voor het einde van het jaar staat onze nieuwe website online. Houd het in de gaten! Lees meer.

Nieuwe inwoners voor Overloon

Nieuwe inwoners voor Overloon

Kort voor de sneeuwstorm in Kerkrade, nam ZooParc Overloon afscheid van hun palmgieren en kapgieren. Ze hadden niet zo’n goede klik met de kroonkraanvogels en hamerkoppen met wie zij hun verblijf deelden. Steven van den Heuvel, curator van het ZooParc, was nog zoekende naar een nieuwe invulling van de volière, toen de noodkreet vanuit GaiaZOO klonk. “Ik heb meteen bij mijn collega in Kerkrade aangegeven dat we graag enkele vale gieren overnamen. Want het spreekt voor zich dat we een andere dierentuin graag helpen in het belang van de dieren.”
Na het plaatsen van wat extra zit- en klim structuren en een groot nestplateau, landden vier vale gieren en een aasgier (foto), half februari in Overloon. Ze waren al snel goed gewend en ook de combinatie met de bestaande bewoners van de volière gaat goed. “Twee gieren begonnen in april zelfs een nest te bouwen.” vertelt Steven. Maar dat blijken twee mannen te zijn, dus er zullen geen eieren of kuikens uit voortkomen.

De gieren kunnen in Overloon blijven totdat de nieuwe Taiga | Volière van GaiaZOO gereed is. Bezoekers van ZooParc kunnen hen bewonderen in het Tanzaniaanse Ngorongoro deel van het park, vlak bij de giraffen. Steven: “Stiekem is het voor ons ook wel fijn voor onze bezoekers dat de volière dit seizoen weer van mooi gevuld is, want zo hebben wij wat langer de tijd om een definitieve invulling ervoor te bedenken.”

 

Update juli 2021:
De gieren die in Overloon logeren zijn er nog steeds helemaal op hun plek. Het gaat er rustig aan toe en dat is altijd goed nieuws! Dankzij het opheffen van de vogelgriep-restricties aldaar, is de uitkijkvlonder van de volière sinds kort weer open voor bezoekers. Dat betekent dat mensen weer tussen de vogels kunnen staan en zo hun gedrag optimaal kunnen beleven! Eén van de gieren moest hiervoor zijn favoriete rustplaats – pontificaal midden op de vlonder! – verplaatsen naar een ander deel van de volière.

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO