Nieuwe huisstijl voor GaiaZOO. Het doorvoeren van alle huisstijlelementen vergt veel tijd. Dat geldt vooral voor onze website. Voor het einde van het jaar staat onze nieuwe website online. Houd het in de gaten! Lees meer.

Vale gieren thuis in Burgers' Zoo

Vale gieren thuis in Burgers' Zoo

Eind maart reisden ze vanuit Kerkrade terug naar Arnhem: vier vale gieren van GaiaZOO. Voordat de gieren zes jaar geleden uit Koninklijke Burgers’ Zoo vertrokken, verbleven ze al enige tijd in het verblijf waar ze nu weer hun intrek namen. Deze volière ligt in een heuvelachtig gebied en biedt de gieren de ruimte. Het ligt achter het verblijf van de tijgers en is voor bezoekers niet zichtbaar. Maar de tijgers kunnen hen wel zien, en visa versa. “Ik had verwacht dat de gieren wel even aan de tijgers zouden moeten wennen, maar ze keken niet op of om!” vertelt curator Marleen Giesen van de Arnhemse dierentuin.
Toen Marleen van haar Kerkraadse collega de vraag kreeg om vogels uit de door sneeuw ingestorte Taiga | Volière op te vangen, heeft ze dit uitvoerig met haar team besproken. In het belang van de dieren wilden ze GaiaZOO graag ondersteunen. En dat terwijl Burgers’ Zoo al jaren geen vale gieren meer in de diercollectie heeft. Het verblijf waar ze nu leven, was eigenlijk een extra buiten separatie voor de tijgers, maar omdat de urgentie hoog was, waren de gieren er meer dan welkom. “We hebben de volière extra ingericht met stammen en nestmogelijkheden” vertelt Marleen. “En op 1 mei hebben ze een ei gelegd!” We wachten vol spanning af of daar na 50 dagen broeden een kuiken uit zal kruipen.

 

Update juli 2021:
Het ei van de vale gieren van GaiaZOO, dat ze sinds februari bebroedden in Burgers’ Zoo, bleek helaas onbevrucht te zijn. Ondanks dat heeft het broeden toch mooie en belangrijke natuurlijke verrijking opgeleverd voor de gieren.

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO