Stage educatie

Over ons

Wij streven ernaar om in alle opzichten een perfecte dierentuin te zijn en willen hiermee liefde en respect voor de natuur oproepen en bezoekers inspireren tot het beschermen van de aarde. Met oog voor detail creëert GaiaZOO in het Zuid-Limburgse heuvellandschap een prachtig aangelegd park met natuurlijke en ruime verblijven waarin dieren soorteigen gedrag kunnen vertonen. GaiaZOO biedt haar gasten een prachtige wandelomgeving met verrassende horeca-concepten en heerlijke terrassen. Uiteraard kiezen wij consequent voor optimale kwaliteit en service. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege dit bijzondere dierentuinconcept meerdere malen gekroond tot ‘Leukste Uitje van Nederland’. De bedrijfsvoering rust op drie pijlers: Dier, Park en Gast. De grote variëteit aan disciplines maakt jouw baan extra aantrekkelijk.

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is!

korenwolf met volle wangzakken GaiaZOO

Onderzoeksstage GaiaZOO | Nieuwe educatieve bebording

De afdeling educatie van GaiaZOO in Kerkrade heeft recent nieuwe soortborden ontwikkeld voor de ZOO. Graag willen we achterhalen hoe deze bebording wordt gebruikt door de bezoekers. Is er een verschil in het gebruik tussen de nieuwe en oude bebording? Welke doelgroepen tonen interesse? En hoe zouden we de leesbaarheid nog verder kunnen vergroten?
We zijn op zoek naar een derdejaars student die zich zelfstandig over deze vragen wil buigen. Je combineert het onderzoek met educatieve en natuurbehoud gerelateerde werkzaamheden op kantoor om de afdeling te ondersteunen. Passie voor deze essentiële taken die een moderne dierentuin vervult is dan ook een vereiste, evenals het snel kunnen schakelen en een proactieve houding.

Opdrachten en werkzaamheden | Periode: februari t/m juli 2023

  • Bezoekersonderzoek naar de attraction- en holdingpower van de vernieuwde bebording in de ZOO inclusief statische analyse.
  • Ontwikkelen van online educatieve content voor social media.
  • Het opmaken van diverse afbeeldingen ter ondersteuning van online content
  • Hand en spandiensten bij uiteenlopende werkzaamheden.

Wie zoeken wij:

Een enthousiaste student Diermanagement of Dier- en Veehouderij die natuurbehoud en educatie binnen Nederlandse dierentuinen belangrijk vindt.

  • Een zelfstandig persoon die kansen en mogelijkheden ziet
  • Een flinke dosis doorzettingsvermogen en creativiteit
  • Ervaring met Photoshop is een pré
  • Een goede teamspeler!

Wat bieden wij?

Een leerzame en gezellige werkplek binnen het enthousiaste educatie team van de mooiste dierentuin van Nederland! Je krijgt de ruimte om aan jouw persoonlijke leerdoelen te werken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Hebben we je interesse gewekt!?

Stuur dan een e-mail met motivatie en korte CV naar
Hanneke de Boer Hoofd Educatie & Natuurbehoud
[email protected]
0031 (0)45 – 5676070

Over ons