Vacature: Medewerker Facilitaire Dienst bij GaiaZOO

GaiaZOO is een dierentuin voor groot en klein. Terwijl ouders en grootouders genieten van de prachtige dieren in een groene omgeving, kunnen kinderen volop klimmen en klauteren in één van de speeltuintjes of in het nettenwoud van de DinoDome. Roodgezicht slingerapen zijn ook echte boomacrobaten; ze gebruiken hun sterke grijpstraat als vijfde hand wanneer ze in het regenwoud van Zuid-Amerika op grote hoogte door de boomtoppen slingeren.

Altijd al gedroomd van een baan bij GaiaZOO? Grijp dan nu je kans! De leukste dierentuin van Nederland is per direct op zoek naar een medewerker Facilitaire Dienst.

korenwolf met volle wangzakken GaiaZOO

Wij streven ernaar om in alle opzichten een perfecte dierentuin te zijn en willen hiermee liefde en respect voor de natuur oproepen en bezoekers inspireren tot het beschermen van de aarde. Met oog voor detail creëert GaiaZOO in het Zuid-Limburgse heuvellandschap een prachtig aangelegd park met natuurlijke en ruime verblijven waarin dieren soorteigen gedrag kunnen vertonen. GaiaZOO biedt haar gasten een prachtige wandelomgeving met verrassende horeca-concepten en heerlijke terrassen. Uiteraard kiezen wij consequent voor optimale kwaliteit en service. Onze dierentuin werd vanwege dit bijzondere dierentuinconcept meerdere malen gekroond tot ‘Leukste Uitje van Nederland’. De bedrijfsvoering rust op drie pijlers: Dier, Park en Gast. De grote variëteit aan disciplines maakt jouw baan extra aantrekkelijk.

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is!
De afdeling Facilitaire Dienst (Parkdienst) is de meest veelzijdige afdeling van GaiaZOO.

Wat ga je doen?
Als medewerker facilitaire dienst zorg jij, samen met je collega’s ervoor dat de bezoekers en andere collega’s kunnen genieten van een aangename en veilige omgeving.

De afdeling Parkdienst is verantwoordelijk voor het schoonhouden van algemene ruimtes, sanitair en de gebieden waar de bezoekers komen. Daarnaast openen en sluiten zij de dierentuin en begeleiden ze het verkeer op de parkeerplaats zodat dit gemakkelijk, veilig en efficiënt verloopt.

Ook zijn zij degene die de bezoekers begeleiden bij een attractie of bij calamiteiten. Een ander groot deel van de werkzaamheden is de afvalverwerking. De collega’s van de Parkdienst dragen zorg voor de afvalstromen binnen GaiaZOO.

De afdeling Parkdienst is steun en toeverlaat voor andere afdelingen binnen GaiaZOO. Zo wassen zij de ramen van dierenverblijven (buitenkant) en rijden zij mestkarren. Tijdens grote horecaevenementen ondersteunen zij de afdeling horeca met o.a. de ontvangst van gasten en het aansluiten van apparatuur. De afdeling technische dienst wordt meegeholpen met klein onderhoud.

Om dit allemaal te realiseren wordt de afdeling ondersteund door flexkrachten, schoonmakers en de collega’s van Radar. Jij bent (mede)verantwoordelijk voor het inwerken en aansturen van de flexkrachten en de schoonmakers.

Tot slot ben je bent (mede)verantwoordelijk voor de bedrijfsveiligheid (speeltoestellen, begaanbaarheid wandelpaden) en BHV. Tevens leef jij alle voorschriften na op het gebied van veiligheid en Arbo.

De medewerker facilitaire dienst heeft een zeer breed scala aan werkzaamheden met zowel uitvoerende als aansturende taken. Geen dag is hetzelfde!

Ons park is 365 dagen per jaar geopend, dus ook van onze collega’s van de facilitaire dienst vragen wij de nodige flexibiliteit.

Wat wij bieden

 • Een fantastische werkomgeving in een bedrijf dat constant in ontwikkeling is;
 • Leuke collega’s en een goede werksfeer;
 • Veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid met ruimte voor initiatief;
 • Een marktconform salaris (schaal III of IV), en arbeidsvoorwaarden vanuit de Dierentuin CAO;
 • Diverse kortingsregelingen op dierentuinen en attractieparken;

Wat wij vragen

 • Bij voorkeur een MBO opleiding facilitair medewerker (niveau 3) of leidinggevende (niveau 4);
 • Werkervaring in een soortgelijke functie is een pré;
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandig kunnen functioneren;
 • Flexibele instelling (qua werkzaamheden en werktijden);
 • Je hebt een proactieve werkhouding en kan zelfstandig werken;
 • Communicatief vaardig en klantvriendelijk.

Solliciteren?

Ben jij dé kandidaat voor deze vacature? Stuur dan snel je CV en motivatiebrief per e-mail naar: solliciteren@GaiaZOO.nl

Over ons