Vrijwilligers in GaiaZOO

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Ik weet het nog goed. Die eerste bijeenkomst 2 november 2009. Je komt de grote zaal binnen en daar zitten ze: 24 dames en heren die zich ingeschreven hadden voor de vrijwilligerscursus van GaiaZOO. Vanaf de eerste avond waren we een enthousiaste groep en dat zijn we nog steeds. De lesavonden gingen over alle diergroepen die in GaiaZOO leven en werden door steeds andere, interessante sprekers gegeven. Ter afsluiting deden we een examen en dankzij de leerzame lessen en informatiemap, zijn we allen geslaagd. Het spel kon beginnen. We werden voor de leeuwen gegooid.

Jan Savelkoul

In eerste instantie had ik me opgegeven voor de gidsenopleiding. Maar al meteen vanaf het begin merkte ik dat ik het educatieve werk in het KraaienNest nóg leuker vond. Het KraaienNest: gelegen op het hoogste punt van GaiaZOO, waar we met een enthousiaste groep steeds twee aan twee op woensdag-, -zaterdag- en zondagmiddag de bezoekers ontvangen.

Wat maakt het werken in het KraaienNest zo bijzonder? In het KraaienNest staan allerlei dierenattributen. Schedels met en zonder hoorns of gewei. Opgezette dieren o.a. bever en otter en een verzameling opgezette vogels (zangvogels, uilen, roofvogels). Kinderen kunnen er educatieve spellen doen, zoals “Speuren naar Sporen”, het “Voeding en Poep spel” en een speurtocht. Daar kunnen wij ze als vrijwilliger ook heel leuk bij betrekken en dan zie je dat ze echt genieten en meer willen weten. Jong en oud komen met de meest uiteenlopende vragen. Ouderen zijn meer geïnteresseerd in de vogels en daar ligt ook mijn eigen passie, om de bezoekers mijn verhaal te vertellen over onze gevleugelde vrienden.

Heb je interesse in een fijne vrijetijdsbesteding dan kan ik iedereen aanraden: schrijf je in voor de vrijwilligerscursus in het KraaienNest van GaiaZOO.
Het team van het KraaienNest zal jullie graag begroeten en ziet er naar uit om samen met jou de bezoekers van alles over de wonderen van de dierenwereld te kunnen vertellen.

Schrijf je in!