Nieuwe huisstijl voor GaiaZOO. Het doorvoeren van alle huisstijlelementen vergt veel tijd. Dat geldt vooral voor onze website. Voor het einde van het jaar staat onze nieuwe website online. Houd het in de gaten! Lees meer.

045 567 60 70
Tijdens kantooruren

Veelgestelde vragen | scholen

Bekijk hier de meest gestelde vragen rondom schoolreizen en excursies naar GaiaZOO. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je onderaan de pagina contact opnemen met onze bezoekersservice.


kind en giraffe

Waar vind ik de tijden van de dier(voeder)presentaties? 

De actuele voedertijden kun je vinden op het dagprogramma  op de website, in de GaiaZOO app en op de beeldschermen in de ZOO. De diersoorten en tijden wisselen gedurende het jaar.

Kan de (tour)bus op het parkeerterrein blijven? 

De parkeerplaats van GaiaZOO heeft speciale parkeerplekken voor (tour)bussen. Deze kunnen hier de hele dag gratis parkeren. De chauffeur ontvangt een bon waarmee hij een lunchpakket in het restaurant af kan halen.

Is het mogelijk om plekken te reserveren in of bij het restaurant?

GaiaZOO heeft ruime, schaduwrijke terrassen waar jullie van de lunch kunnen genieten. Echter is het helaas niet mogelijk om specifieke plekken te reserveren. 

Is er in het park een speciale ontmoetingsplek voor scholen?

Vaak wordt het restaurant als ontmoetingsplek aangehouden. Het restaurant is centraal gelegen in het park en wordt goed aangegeven op de bebording. Daarnaast bevindt zich hier een groot terras waar jullie met de school/klas kunnen lunchen.

Mogen de kinderen dieren aaien of voeren?

Helaas is het in GaiaZOO niet toegestaan om de dieren te aaien. Het voeren van dieren is niet toegestaan, alle dieren hebben een uniek afgestemd dieet. Dit om de veiligheid/gezondheid van mens én dier te waarborgen. Wel zijn er op bepaalde tijdstippen leuke, interactieve voederpresentaties die jullie kunnen bijwonen.

Moet ik entree betalen voor de DinoDome?

Nee, alle speelgelegenheden in GaiaZOO zijn inbegrepen binnen het speciale schoolreistarief.

Kunnen leerlingen zelfstandig met het openbaar vervoer naar GaiaZOO komen?

Direct naast de ingang van GaiaZOO ligt bushalte GaiaZOO. Vanaf station Heerlen neem je bus 20 richting Kerkrade Bleijerheide. De reistijd is ongeveer 25 minuten. Vanaf station Kerkrade vertrekt bus 20 richting Schinveld. De reistijd vanaf station Kerkrade bedraagt ongeveer 10 minuten. 

Staat jouw specifieke vraag er niet tussen? 

Neem per mail contact op met de bezoekersservive van GaiaZOO via het volgende mailadres: scholen@GaiaZOO.nl

Deel deze pagina

Met school naar GaiaZOO

SCHOOL kids lopen door GaiaZOO

  • Ervaren & beleven
  • Naar buiten in de natuur
  • Samenwerken
  • Plezier
  • Unieke omgeving
  • Leuk & leerzaam

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO