Nieuwe huisstijl voor GaiaZOO. Het doorvoeren van alle huisstijlelementen vergt veel tijd. Dat geldt vooral voor onze website. Voor het einde van het jaar staat onze nieuwe website online. Houd het in de gaten! Lees meer.

045 567 60 70
Tijdens kantooruren

Laat wilde bloemen bloeien!

Het valt steeds meer op dat insecten, bloemen en vogels verdwijnen uit de natuur. Eén van de oorzaken is het verminderen van de wilde bloemen in Nederland.


Dagpauwoog

Wilde bloemen zijn enorm belangrijk voor de natuur en een grote voedselbron voor vele diersoorten. Zonder wilde bloemen zijn er geen insecten. Zonder insecten zijn er geen vogels. Wist je dat twee derde van alle insecten al is verdwenen in nog geen 30 jaar...?

Wil jij de insecten en andere dieren ook helpen? Doe dan niets en laat je verrassen! Laat hout liggen, oude planten staan en maai niet alles weg. Gebruik ook geen bestrijdingsmiddelen. Als de luizen namelijk verdwijnen, dan hebben de lieveheersbeestjes geen voedsel meer.

Wist dat GaiaZOO samen met Stichting Limburg Bloeit Op diverse wilde bloemenvelden in heeft ingezaaid in en rondom de ZOO? Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje bij limburgHUIS!

 

Deel deze pagina

Gaia Nature Fund

GaiaZOO - Berberaap

De stichting van GaiaZOO biedt financiële ondersteuning aan diverse natuurbehoud projecten!

Bekijk de projecten >

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO