Nieuwe huisstijl voor GaiaZOO. Het doorvoeren van alle huisstijlelementen vergt veel tijd. Dat geldt vooral voor onze website. Voor het einde van het jaar staat onze nieuwe website online. Houd het in de gaten! Lees meer.

045 567 60 70
Tijdens kantooruren

Antwoorden GaiaZOO placemat

Heb jij alle opdrachten op de GaiaZOO placemat uitgevoerd? Hieronder vind je de antwoorden op de vragen. Hoeveel heb jij er goed? Bekijk het snel!


GaiaZOO - Winterfoto - Sanne Linssen (10)

Roffelen maar!

Wie van jullie kon het beste op de borst roffelen? Kijk hier hoe een echte gorilla dat doet! Is het de zilverrug die een borstroffel maakt? Het antwoord vind je onder dit filmpje!

Het is hier niet de zilverrug, maar het oudste vrouwtje in de harem van GaiaZOO die een borstroffel maakt! De grijze haren op haar rug komen door ouderdom.
Wist je dat gorilla's bedreigd worden in hun natuurlijke leefgebied? Via het Gaia Nature Fund helpen we om de gorilla's te beschermen! Lees hier meer!

Voedselweb

Heb jij alle dieren uit het regenwoud kunnen herkennen? Deze vier dieren leven namelijk ook in GaiaZOO! Hieronder vind je de oplossing, de juiste dieren zijn genummerd in de volgorde van de beschrijvingen.

1 = rode brulaap
2 = tapir
3 = gifkikker
4 = rode ibis

Antwoord Voedselweb Placemat

Feit of Fabel?

Kon jij de feiten van de fabels onderscheiden? De waarheid bevindt zich hieronder!

Europese oehoe: juist!
De Europese oehoe heeft hele goede ogen en kan UV-licht zien! In de plas van muizen zit een stofje dat oplicht in UV-licht, hierdoor kan de oehoe de sporen volgen. Lees meer!

Monniksgier: juist!
De monniksgier is de grootste gier van Europa. Als hij zijn vleugels spreidt is hij wel 3m breed! Lees meer!

Veelvraat: onjuist!
De veelvraat is een roofdier maar eet geen enorme hoeveelheden. Zijn naam is eigenlijk een onjuiste vertaling van het Noorse woord Fjëllfrass, wat rotskat betekent. Lees meer!

Bosrendier: juist!
Niet alleen mannelijke bosrendieren verliezen elk jaar hun gewei. Rendieren zijn namelijk de enige hertachtigen waarbij de vrouwtjes ook elk jaar een klein gewei krijgen. Lees meer!

Przewalskipaard: juist!
In de vorige eeuw waren deze dieren uitgestorven in het wild, slechts 13 individuen leefden er nog in dierentuinen. Door samenwerking tussen de zoos en natuurorganisaties galopperen er nu weer Przewalskipaarden over de Mongoolse steppe. Lees meer!

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO