Vertrouwen in de toekomst

Ten oosten van het machtige Andes-gebergte bevinden zich de Argentijnse pampa en het onherbergzame Patagonië. In een prachtig nieuw gebied kun je vanaf voorjaar 2021 genieten van een ruig landschap met rotsen, stromende beekjes en pampagrassen. Én van de dieren die daar leven. Het nieuwe project is heel ruim van opzet en omvat zowel het huidige rendierperk als dat van de tapirs. Hier voelen ook de nieuwe diersoorten, de vicuña’s en nandoes zich in hun element. We gaan de boel dus een beetje op de kop zetten, maar het wordt heel bijzonder en mooi!

Vertrouwen in de toekomst

Dit nieuwe thema sluit logisch aan op het Zuid-Amerikaanse deel van GaiaZOO’s Rainforest. Tijdens een wandeling ervaart de bezoeker de immense diversiteit aan landschappen en diersoorten van Zuid-Amerika. Van het Amazone regenwoud tot de uitgestrekte vlaktes van Patagonië. Helaas worden veel van deze diersoorten bedreigd in hun voortbestaan. Door mee te doen aan fokprogramma’s draagt ook GaiaZOO bij aan het in stand houden van deze prachtige dieren voor toekomstige generaties.

 

Wij hebben dus zin en vertrouwen in de toekomst en we maken GaiaZOO nog veel mooier!

Op de vleugels van de condor
De Magie van Zuid-Amerika

Op de vleugels van de condor

Met zijn spanwijdte van drie meter is de condor de grootste vliegende vogel ter wereld. Vanuit het hoge Andesgebergte kan hij, gebruikmakend van thermiek, op een dag tot wel ruim 300 kilometer zweven op zoek naar voedsel.

Al zwevend ziet hij het landschap onder zich veranderen. Op grote hoogte aanschouwt hij vicuña’s die helemaal zijn ingesteld op leven in ijle lucht op grote hoogte. In het  onherbergzame Patagonië ziet hij nandoes de wind en de kou trotseren, terwijl in
de subtropische pampa tapirs genieten van de overdadig groene omgeving.

Wij gaan al deze dieren samenbrengen in één groot leefgebied dat bestaat uit het huidige buitenperk van de rendieren dat we gaan verbinden met het verblijf van de tapirs. De rendieren verhuizen naar het huidige verblijf van de muskusossen.

15 jaar muskusossen

De aanleiding voor het mooie project van volgend jaar is het gevolg van klimaatverandering. Na lang wikken en wegen heeft GaiaZOO de beslissing genomen om afscheid te nemen van de markante muskusossen, de allereerste bewoners van GaiaZOO. Zoals iedereen kan ervaren, verandert het klimaat en zijn langdurige hittegolven ook in Nederland normaal geworden. En hitte is precies waar deze dieren niet van houden. Omdat dierwelzijn voor GaiaZOO op één staat, neemt de ZOO haar verantwoordelijkheid. GaiaZOO is de enige Nederlandse dierentuin met deze soort en in de Zuid-Limburgse dierentuin zijn dus ook de enige muskusossen in Nederland geboren.

15 jaar muskusossen

Bekijk hier de GaiaVLOG waarin wij je graag uitgebreide toelichting geven over de reden van hun vertrek.

PampaLodge
Viva La Vida

PampaLodge

In Argentinië geniet men van het goede leven en daarom creëren we bij dit nieuwe verblijf een ‘PampaLodge’ met buitengrill en houtoven, waar je kunt genieten van verrassende en dagverse Zuid-Amerikaanse lekkernijen. En om het af te maken gaan we hier samen met onze vaste wijnleverancier Thiessen een assortiment van Chileense en Argentijnse wijnen schenken.

 

Gezeten naast het haardvuur kun je hier vanaf voorjaar 2021 genieten van een prachtig landschap zoals je dat ook in Patagonië aantreft met ruige rotspartijen en stromende beekjes en in de verte het altijd aanwezige rotslandschap van de Andes. Hier voelen de vicuña’s, nandoes en Patagonische hazen zich in hun element.

TreeTopTour
Klimmen en Klauteren

TreeTopTour

Terwijl (o)ma en (o)pa op een van de terrassen rondom de nieuwe PampaLodge genieten van al het lekkers dat Zuid-Amerika te bieden heeft, kunnen de (klein)kinderen hun energie kwijt in de nieuwe TreeTopTour die we in 2021 gaan bouwen. Zó krijgt elke lodge zijn eigen speeltuin in GaiaZOO!

 

Aan jou de keus waar en wanneer je gaat zitten bij je volgende bezoek.

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO